"Μην αμελείτε τις επισκέψεις στον παιδίατρο"-δραματική έκκληση της λοιμωξιολόγου Βάνας Παπαευαγγέλου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δραματική έκκληση προς τους γονείς να μην αμελούν τις επισκέψεις στον παιδίατρο γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους, οι οποίες φοβούμενες μην κολλήσουν κορονοϊό αποφεύγουν την τακτική επίσκεψη στον γυναικολόγο. 'Έρευνες στο Λονδίνο έδειξαν ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι επιπλοκές κύησης.

"Τα τακτικά ιατρεία παραμένουν ανοιχτά και διαβεβαίωσε ότι τα ιατρεία και τα νοσοκομεία είναι ασφαλή και οι πολίτες δεν θα πρέπει να παραμελούν την υγεία τους" σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ανέφερε ότι από την προηγούμενη άνοιξη πολλά είναι τα παραδείγματα για ομάδες ασθενών με υποκείμενα νοσήματα που απέφευγαν να επισκεφθούν τον γιατρό τους με το φόβο μη κολλήσουν Covid-19. Αναφέρθηκε σε αποτελέσματα έρευνας που έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου επιδημικού κύματος, στο κέντρο του Λονδίνου, αυξήθηκαν σημαντικά οι επιπλοκές κύησης επειδή οι γυναίκες φοβόντουσαν να επισκεφθούν τον γιατρό τους.

Ως παιδίατρος έκανε έκκληση οι γονείς να επισκέπτονται το γιατρό τους για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των παιδιών και την έγκαιρη χορήγηση του βασικού εμβολιασμού .

tags:tags: