Ειρήνη Πασχαλέρη: Μία μαμά με έναν ιδιαίτερο σκοπό υποψήφια στις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ειρήνη Πασχαλέρη είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος, μια επιτυχημένη επαγγελματίας, βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συγγραφέας, αλλά πάνω από όλα είναι μια μαμά. Μια πληγωμένη μανούλα, που έχασε το ένα παιδάκι της, από ανίατη, πολύ σοβαρή, ασθένεια.

Η Ειρήνη Πασχαλέρη αποφάσισε να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, Δημοκράτες. Η ίδια εξήγησε στο all4mama.gr, τους λόγους που την οδήγησαν να δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο, και ποιος είναι ο στόχος της εφόσον εκλεγεί, στην ευρωβουλή.


Αρχικά μίλησε για την περιπέτεια που έζησε η οικογένειά της και την απώλεια της κόρης της. «Πίσω από τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, κρύβεται μια προσωπική ιστορία. Σε εμένα αυτό ήταν το ότι το δεύτερο από τα τρία παιδιά μου, που ήρθε στην ζωή με μια ανίατη, πολύ σοβαρή, ασθένεια και δυστυχώς το χάσαμε σε ηλικία 5 ετών. Ήταν ένα κοριτσάκι που έπρεπε, για να κρατηθεί στην ζωή, να κάνει καθημερινά ειδικές θεραπείες, ειδική διατροφή, εξετάσεις, να παίρνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Παρόλο που είμαστε μία οικογένεια ιατρών, η δυσκολία να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό ήταν τεράστια! Και η στήριξη από τους κρατικούς φορείς ανύπαρκτη, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο!

Τότε σκεφτόμουν: "Αυτό συμβαίνει σε εμένα, που κατάφερα και βρήκα τα μέσα, γιατί είμαστε μέσα στον ιατρικό χώρο, ώστε να βοηθήσω αυτό το παιδί να ζήσει λίγο διάστημα αλλά με αξιοπρέπεια. Αν συνέβαινε σε ένα απομακρυσμένο χωριό, σε κάποιους που δεν έχουν τα μέσα τι θα έκαναν;"

Επίσης, το δικό μου παιδί είχε προσδόκιμο ζωής τα τρία έτη και κατάφερα με πολύ κόπο να το κρατήσω στην ζωή ως τα πέντε. Άλλα παιδιά με ειδικές ανάγκες που ζουν για πολλά χρόνια και οι γονείς τους, εκτός από τον πόνο τους, έχουν να σκεφτούν και το τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά όταν φύγουν αυτοί από την ζωή.

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη όλο αυτό υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι εάν μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να μπορέσω να αλλάξω κάτι θα το κάνω με όλη την δύναμη της ψυχής μου. Προτεραιότητα μου λοιπόν, εφόσον εκλεγώ στην ευρωβουλή, με τους “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου, θα είναι: η οικονομική αλλά και η ψυχολογική στήριξη οικογενειών με μέλη με ειδικές ανάγκες, είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ηλικιωμένους με νευρολογικές ασθένειες».