Εικόνες ντροπής: Τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό στην αυλή καφενείου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εικόνες που δείχνουν μικρούς μαθητές να προσπαθούν να κάνουν μάθημα στην αυλή καφενείου στο χωριό Πεύκη Ηλείας.

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι είναι επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης, η πραγματικότητα έρχεται να το διαψεύσει, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν μαθητές... δύο ταχυτήτων! Είναι οι μαθητές κυρίως χωριών, αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, που δεν έχουν τάμπλετ, ούτε κινητά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.


από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Εν έτει 2020, εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς στην Πεύκη του δήμου Πύργου. Παιδιά με μπουφάν και κουκούλες, προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, στην αυλή ενός καφενείου, του μοναδικού που διαθέτει ίντερνετ στο χωριό. Μάλιστα μοιράζονται δύο… κινητά, κι αυτά δανεικά.

Εικόνες ντροπής: Τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό στην αυλή καφενείου

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης, κ. Γρηγόρης Ξουλεής είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης του καφενείου, το οποίο είναι κλειστό λόγω του lockdown. Γι΄αυτό το λόγο  φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε ένα χώρο έξω από το κατάστημα. Το θέμα ανέδειξε το proine.news.gr, με τον κ. Ξουλεή να ζητά από το υπουργείο να βοηθήσει τα παιδιά. «Πέντε παιδιά μέσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο μ' ένα κινητό! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση» είπε ο κ. Ξουλεής.

Το ερώτημα είναι τι έχει συμβεί με τα 90.000 λαπτοπ και τάμπλετ που υποτίθεται μοίρασε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, που με τη σειρά τους θα προμήθευαν τις ασθενέστερες οικογένειες;

tags:tags: