Εγκυμοσύνη «ποδήλατο» με τις ευλογίες των γιατρών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Εγκυμοσύνη «ποδήλατο» με τις ευλογίες των γιατρώνΗ αεροβική άσκηση spinning είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφάσισαν οι γιατροί και παροτρύνουν τις εγκύους να κάνουν τη ζωή τους...ποδήλατο.

«Η ποδηλασία spinning είναι μια άσκηση με πολλά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους», υπογραμμίζει ο Δρ. Τζόαν Στόουν διευθυντής της μονάδας εμβρυικής ιατρικής στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης. Όπως εξηγεί, συγκριτικά με το τρέξιμο, το ποδήλατο που διαθέτει τιμόνι εξασφαλίζει στη γυναίκα ισορροπία και σταθερότητα. Το spinning γίνεται πάντα παρουσία εκπαιδευτή που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ενώ η άσκηση μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή το επιθυμήσει ο ασκούμενος.


Εγκυμοσύνη «ποδήλατο» με τις ευλογίες των γιατρών

Η συγκεκριμένη μορφή αεροβικής άσκησης βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους της εγκύου σε φυσιολογικά επίπεδα. Μελέτες έχουν δείξει, επίσης, ότι η γυμναστική μειώνει τα ενοχλητικά συμπτώματα που δημιουργεί η κύηση, όπως πόνοι στην πλάτη κ.α.

Φυσικά η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να γίνεται υπό την αυστηρή επίβλεψη έμπειρου γυμναστή, αλλά και υπό την καθοδήγηση του γιατρού.