Έχετε μωρό; 14 έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το να μαθαίνεις ότι θα γίνεις μαμά είναι συναρπαστικό και συγκλονιστικό!

Προσωπικά όταν έμαθα ότι θα γίνω για πρώτη φορά μαμά, χάρηκα πάρα πολύ με τη νέα μας οικογένεια, αλλά ταυτόχρονα ανησύχησα για τον αριθμό των πραγμάτων που θα χρειαζόμουν για το μωρό μας.


Όταν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, αισθάνεστε ότι δεν θα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα πάντα, ειδικά αν πρόκειται να φέρετε στον κόσμο ένα μωρό. Πώς θα αντέξετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς, να ψωνίσετε τρόφιμα και να φροντίσετε ταυτόχρονα το μωρό σας;

Αφού έκανα κάποια δική μου έρευνα, μίλησα με συγγενείς και φίλους κι ανακάλυψα μερικούς πολύ καλούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα και να είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά τα απαραίτητα είδη για το μωρό.

Εδώ είναι οι 14 έξυπνοι τρόποι μου για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν έχετε ένα μωρό!

 1. Επέστρεψε αμέσως τα ανεπιθύμητα δώρα. Πολλά μαγαζιά έχουν θέσει χρονικά όρια όσον αφορά τις επιστροφές ή τις ανταλλαγές. Βάλτε αμέσως χρόνο στην άκρη για να κάνετε αυτές τις επιστροφές, για να αγοράσετε πράγματα που χρειάζεστε.
 2. Ψάξτε για διπλή χρήση όταν πρόκειται για έπιπλα και αξεσουάρ. Υπάρχουν πολλά είδη βρεφικού εξοπλισμού που κάνουν διπλή δουλειά. Οι αλλαξιέρες και οι συρταριέρες συνδυάζονται. Υπάρχουν επίσης καθίσματα που μπορούν να μετατραπούν σε κανονική καρέκλα. Επίσης, ορισμένες κούνιες μπορούν να μετατραπούν σε μεγαλύτερα κρεβάτια όταν το μωρό σας γίνει νήπιο.
 3. Αγοράστε μεγαλύτερες συσκευασίες πάνες. Τα μεγαλύτερα πακέτα με πάνες μπορούν συχνά να οδηγήσουν σε τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων. Ελέγξτε τη μονάδα ανά τιμή.
 4. Δοκιμάστε τον βρεφικό εξοπλισμό πριν τον αγοράσετε. Πριν αγοράσετε το καροτσάκι ή το κάθισμα αυτοκινήτου, δοκιμάστε το. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει το προϊόν πριν το αγοράσετε. Και δεν θα χρειαστείτε άλλο.
 5. Έχετε πάντα μια τσάντα «φροντίδας» με όλα τα απαραίτητα για το μωρό στο αυτοκίνητό σας. Μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να συσκευάσετε: Επιπλέον πάνες, αλοιφή, μαντηλάκια, ρούχα, στερεές τροφές, μικρό σνακ
 6. Παραλείψτε τα πρόσθετα στα μαιευτήρια. Υπάρχουν πολλές πρόσθετες παροχές όταν είστε σε ιδιωτικό μαιευτήριο για να γεννήσετε. Ορισμένες πρόσθετες παροχές έχουν πρόσθετη χρέωση  για μπορεί να εκτοξεύσουν την τιμή στο δωμάτιο σας.
 7. Ζητήστε δείγματα πριν φύγετε. Οι θάλαμοι μητρότητας είναι γεμάτοι με δωρεάν προϊόντα για τα νεογέννητα μωρά και τις μητέρες. Ζητήστε από το ιατρικό προσωπικό δείγματα και κουπόνια. Μπορείτε να πάρετε πράγματα όπως λοσιόν, αλοιφή για τις πάνες και κουπόνια για είδη πρώτης ανάγκης για το μωρό.
 8. Μην αγοράζετε βρεφικά ρούχα εκ των προτέρων. Δεν θα ξέρετε αν το μωρό σας θα αναπτυχθεί απότομα. Αποφύγετε την αγορά βρεφικών ρούχων εκ των προτέρων, ώστε να μην σπαταλήσετε χρήματα.
 9. Αγοράστε unisex αποχρώσεις και στυλ. Επιλέγοντας unisex αποχρώσεις και στυλ για τα ρούχα του μωρού σας, μπορεί να τα χρησιμοποιήσετε και σε ενδεχόμενο δεύτερο παιδί.
 10. Μην παραλείπετε να ζητήσετε ρουχαλάκια από συγγενείς και φίλους.
 11. Ζητήστε δωρεάν δείγματα προϊόντων από τον παιδίατρό σας. Σε κάθε επίσκεψη μπορείτε να ζητάτε δείγματα προϊόντων. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε δαπανηρά βρεφικά γάλατα και αλοιφές.
 12. Τηλεφωνήστε εκ των προτέρων πριν πάτε στο γιατρό. Αν το μωρό σας έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα που δεν είναι επείγον ή κάτι σοβαρό, τηλεφωνήστε πριν κλείσετε το ραντεβού. Ίσως μπορέσετε να γλιτώσετε μια επίσκεψη.
 13. Μην προσπερνάτε τις ειδικές προσφορές. Μπορεί να αποφασίσετε να σταματήσετε να θηλάζετε το μωρό σας στο μέλλον και να περάσετε σε βρεφικό γάλα. Μην πετάτε τα κουπόνια που τυχόν υπάρχουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στα ενημερωτικά δελτία των εταιρειών παρασκευής βρεφικών τροφών στις ιστοσελίδες τους για να παίρνετε εκπτώσεις.
 14. Φτιάξτε τη δική σας παιδική τροφή και μην αγοράζετε τυποποιημένη. Μπορεί να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων και σίγουρα πιο υγιεινή!