Χωρίς χρέωση η τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου

Μέχρι τώρα οι γονείς έχουν αναγκαστεί να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη για να υποστηρίξουν την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους. Είτε για να αγοράσουν κομπιούτερ και τάμπλετ, είτε για να βάλουν Ίντερνετ ή να αυξήσουν την ταχύτητά του, είτε για τις κλήσεις από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Για να βοηθήσει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και τα παιδιά να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, η κυβέρνηση, πέραν από τη διανομή υπολογιστών και τάμπλετ, προχώρησε σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα η εν λόγω σύνδεση ήταν εφικτή αλλά με αστική χρέωση.

«Δεν ξέρω πόσες άλλες χώρες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο», είπε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή από το ΜέΡΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη, πως περισσότερα από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ καταγράφεται υψηλή τηλεθέαση της τάξης του 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο άλμα το εγχείρημα της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά στη Δυτική Αθήνα, που έθιξε ο κ. Αρσένης, είπε πως έχουν δοθεί για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 3.472 φορητές συσκευές μέσω ΕΣΠΑκαι 1.166 μέσω δωρεών, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2.406. Οι φορητές αυτές συσκευές δίνονται στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις διαθέσουν σε καθηγητές και μαθητές που έχουν ανάγκη.