Burgers: Φτιαξτε το αγαπημένο του φαγητό!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Burgers: Φτιαξτε το αγαπημένο του φαγητό!Είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, γίνεται γρήγορα αλλά το να πετύχεις να κάνεις τα μπιφτέκια σου αφράτα και ζουμερά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα 8 απίθανα μυστικά για να φτιάξετε τα πιο juicy μπιφτέκια της ζωής σας!

1. Διπλοαλεσμένος κιμάς: Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας  να σας περάσει τον κιμά δυο φορές από τη μηχανή.


2. Το ζύμωμα: Ζυμώνουμε καλά, να πάρει αέρα ο κιμάς.

3. Φρυγανιά ή ψωμί; Προτιμάμε μουλιασμένο ψωμί χωρίς κόρα απ΄ότι τριμμένη φρυγανιά. Επίσης και μουλιασμένα παξιμάδια κάνουν υπέροχη δουλειά. Μια ωραία ιδέα που εμείς την κάναμε και σας την προτείνουμε είναι να πάρετε παξιμαδάκια με ρίγανη και να τα μουλιάσετε. Φυσικά μετά στίβετε το ψωμί ή τα παξιμάδια.

4. Ντομάτα και κρεμμύδι: Προσθέστε 1 τριμμένη ντομάτα σε κάθε κιλό κιμά για να πάρει τα υγρά και να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια καθώς επίσης και να τρίβετε τα κρεμμύδια απ΄ευθείας πάνω στον κιμά για να πάρει τα υγρά του.

5. Το ξύδι: Μην ξεχνάτε σε κάθε κιλό κιμά 2 με 3 κ.σ ξύδι που “σπάει” τις ίνες του κρέατος.

6. Η σόδα: Κάποιες νοικοκυρές βάζουν και λίγη σόδα για ν΄αφρατέψει ακόμη περισσότερο το μείγμα. Η δοσολογία είναι 1/4 κ.γ ανακατεμένη με νερό.

7. H ξεκούραση: Αφού έχετε ζυμώσει το μείγμα αφήστε το στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για κανένα μισάωρο σκεπασμένο με μεμβράνη, για να γίνει ομοιογενές κι έπειτα ξεκινήστε το πλάσιμο.

8.Το τέλειο μυστικό: Τέλος όσο πλάθετε τα μπιφτέκια, να βρέχετε λίγο τα χέρια σας με νερό για να εισχωρούν κι άλλα υγρά στο μείγμα.