Bόλτα στο Μουσείο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόρη του Δάφνη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα ξεκλέβει χρόνο να περνά με την οικογένεια του. Ειδικά αυτές τις ημέρες των γιορτών, και τα τρία παιδιά του, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη βρέθηκαν στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γιος του εργάζεται στις Βρυξέλλες, ως σύμβουλος Ισπανού ευρωβουλευτή, η μεγαλύτερη κόρη του ζει κι εργάζεται στον τραπεζικό τομέα στο Λονδίνο, ενώ η μικρή, η Δάφνη σπουδάζει στις ΗΠΑ.


 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη μικρή του κόρη, Δάφνη επισκέφθηκε την έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τονίζει τη σημασία που είχε η μάχη της Χαιρώνειας κατά την αρχαιότητα στη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο, εποχή κατά την οποία ο ελληνικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει για αιώνες και θα θέσει τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε Δυτικός κόσμος.

Bόλτα στο Μουσείο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόρη του Δάφνη

Πρόκειται για τη μάχη που έφερε αντιμέτωπους τον στρατό της Μακεδονίας του Φιλίππου Β΄ με αυτόν των συμμαχικών ελληνικών πόλεων της νότιας Ελλάδας- κυρίως τον Ιερό Λόχο της Θήβας και τον στρατό της Αθήνας-, βάζοντας για πρώτη φορά στο προσκήνιο της ιστορίας τον δεκαοκτάχρονο Αλέξανδρο που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο με την μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία.

Εκτός από τους δύο κόσμους που συγκρούστηκαν, η έκθεση παρουσιάζει τις ταφικές πρακτικές των δύο στρατευμάτων, στο Πολυάνδριο των 254 Θηβαίων Ιερολοχιτών με το μνημείο του Λέοντα της Χαιρώνειας και στον Τύμβο των Μακεδόνων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αρχαιολογική ανάκτηση της μάχης, προβάλλοντας το έργο δύο πρωτοπόρων της ελληνικής αρχαιολογίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, του Παναγιώτη Σταματάκη και του Γεωργίου Σωτηριάδη.

Η έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» είναι η πρώτη μιας νέας σειράς εκθέσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που φέρει τον τίτλο «Ιστορίες Ανθρώπων». Πρόκειται για ιστορίες για τον βίο, τα ήθη και τα έργα θνητών τα οποία επηρέασαν τη ζωή, τις αντιλήψεις και τη σκέψη των μεταγενέστερων γενεών. Μια τέτοια ιστορία πρόκειται να διηγηθεί και η έκθεση αυτή, βασισμένη στις μαρτυρίες των αρχαίων πηγών και στα κατάλοιπα που άφησαν οι πρωταγωνιστές της.

Bόλτα στο Μουσείο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόρη του Δάφνη

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις κοινού ενώ το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων του Μουσείου προσφέρει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ξεναγήσεις στη νοηματική γλώσσα.

Επίσης, με στόχο την προαγωγή της έρευνας για τη Χαιρώνεια,  τέλη Φεβρουαρίου του 2024 θα διοργανωθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο.