8 πράγματα μέσα στο σπίτι που μειώνουν το IQ του παιδιού σου κατά πολύ!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

8 πράγματα μέσα στο σπίτι που μειώνουν το IQ του παιδιού σου κατά πολύ!

Πιστεύεις και εσύ ότι υπάρχουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να βλάψουν τα παιδιά σου; Εντάξει πέρα από τα δεδομένα μαχαίρια, γυαλιά, πρίζες και τα συναφή ‘’εισιτήρια’’ που εξασφαλίζουν πολυήμερες διακοπές σε νοσοκομείο ήξερες ότι υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες που μπορούν να κάνουν το παιδάκι σου λίίίγο πιο αργόστροφο από τα άλλα παιδάκια;


Χημικά τα οποία επηρεάζουν το IQ των παιδιών βρίσκονται παντού μέσα στο σπίτι και έρχονται σε επαφή καθημερινά!

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή πριν ακόμη γεννηθούν με φθαλικές ενώσεις. Οι φθαλικές ενώσεις είναι χημικές ουσίες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε υλικά για παιχνίδια, πλαστικά ακόμη και καλλυντικά! Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια έδειξε ότι τα παιδιά τα οποία η μητέρα τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήρθε σε επαφή με υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων, έχουν χαμηλότερο IQ από τα παιδιά που οι μητέρες τους δεν ήρθαν σε επαφή με ψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία εκδόθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, έδειξαν ότι τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο 25% της κορυφής σε επαφή με φθαλικές ενώσεις έχουν χαμηλότερο IQ κατά 7% συγκριτικά με τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο χαμηλότερο 25% της επαφής με τις φθαλικές ενώσεις. Ο καθηγητής Robin Whyatt ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Μια μείωση 6-7 μονάδων στο IQ έχει σημαντική επίδραση στην εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική δυναμική»

ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΦΘΑΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Και παρόλο που δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς την επαφή με τις φθαλικές ενώσεις μην φρικάρεις! Δες σε ποια πράγματα υπάρχουν φθαλικές ενώσεις ώστε να προσπαθήσεις να αποφύγεις την επαφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Λακ
  • Τάπερ για μικροκύματα
  • Κραγιόν
  • Αρωματικά χώρου
  • Βερνίκια νυχίων
  • Κάποια σαπούνια
  • Κάποια ανακυκλωμένα προιόντα

Και παρόλο που η επαφή με τις φθαλικές ενώσεις μπορεί να μειώσει το IQ του παιδιού σου μην φρικάρεις! Απλά προσπάθησε να αποφεύγεις αυτά τα πράγματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης! Τώρα αν ήδη έχεις κάνει παιδάκι χωρίς να έχεις διαβάσει αυτή την έρευνα μην στεναχωριέσαι!

Αυτά στα λέει η συντακτική ομάδα του ipop που πιθανότατα οι μανούλες μας έκαναν λουτρό μέσα σε φθαλικές ενώσεις παρόλα αυτά είμαστε λειτουργικοί και εργατικοί άνθρωποι! Αμφιβάλλεις; Έλα μια βόλτα από το γραφείο και θα καταλάβεις!