5.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μπορεί τα παιδιά να περνάνε ήπια και μερικές φορές ασυμπτωματικά την ίωση του κορονοϊού, ωστόσο έχουν την ίδια υψηλή μεταδοτικότητα όπως οι ενήλικες, σύμφωνα με σχετικές μελέτες.

από την Μαργαρίτα Αργυρουπούλου


Του λόγου το αληθές έρχεται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι νόσησαν 5.000 παιδιά με Covid -19. Γι΄αυτό και ζήτησε άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση. Ως προς τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000, σε ηλικίες έως 17 ετών. Ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, όπως είπε είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

Παράλληλα, παρουσίασε μια καταγγελία, για την Ειδική Αγωγή στο Περιστέρι, όπου όπως είπε το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό παρότι οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δεν υπάρχει αίθουσα COVID, και επιπλέον τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 100%.

Σημειώνεται, ότι η ΟΛΜΕ, μάλιστα, προγραμματίζει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.