10 δραστηριότητες για την αισθητηριακή ανάπτυξη του βρέφους.
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Τώρα που κρατάτε στα χέρια σας το μόλις μερικών ημερών νεογέννητο, μπορεί να μην είναι σε θέση να κρατήσει παιχνίδια αλλά βαριέται, κουράζεται, πιάνεται, δεν θέλει να είναι μόνο του. Φυσικά, όσο περισσότερο το αγκαλιάζετε, του χαμογελάτε και κάθεστε μαζί του τόσο το καλύτερο. Θέλει να σας νιώθει κοντά του συνεχώς οπότε όπου και να πάτε το έχετε δίπλα σας κι έτσι αισθάνεται ότι συμμετέχει και εκείνο.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 10 δραστηριότητες οι οποίες στοχεύουν στην αισθητηριακή ανάπτυξη του βρέφους.
Μιλήστε του. Ακούγεται αυτονόητο και αστείο. Δοκιμάστε όμως διαφορετικούς τρόπους. Γλυκά, χαμογελαστά, με ψιλή φωνή, με βαθιά, γρήγορη, αργή κλπ.
Ψιθυρίστε του. Πείτε του ένα μυστικό. Να δείτε ότι θα σας ακούσει με μεγάλη προσοχή!
Τραγουδίστε του. Δεν έχει σημασία αν νομίζετε ότι τραγουδάτε σαν τον Donald. Το μωράκι σας, αγαπάει εδώ και πολλούς μήνες αυτή τη φωνή.
Βάλτε να ακούσει απαλή μουσική. Το ηρεμεί και το χαλαρώνει.
Χορέψτε μαζί του. Το πρώτο του βαλς! Στην αρχή δεν μπορεί να κρατήσει το κεφαλάκι του, οπότε προτιμήστε κινήσεις ήρεμες και απαναλλαμβανόμενες.
Παιχνίδι με την κουδουνίστρα. Κουνήστε απαλά την κουδουνίστρα από την δεξιά πλευρά του κεφαλιού κι έπειτα από την αριστερή. Αν νομίζετε ότι αυτή που έχετε κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι θα θέλατε, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας! Εδώ θα δείτε το πώς.
Παιχνίδι αφής. Περάστε μέσα από την παλάμη του υφάσματα, κουκλάκια, μαλακά παιχνίδια με διαφορετικές υφές.
Παιχνίδι με τον καθρέφτη. Δείξτε του το προσωπάκι του σε έναν καθρέφτη, μετά εσάς, ένα κουκλάκι κλπ
"Κου-κου... τζα!". Το κλασικό, σχεδόν αρχαίο παιχνίδι που έχει διασκεδάσει άπειρα μωρά, εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό. Προσοχή στον ενθουσιασμό και στην ένταση του "τζα" για να μην έχετε κλάματα αντί για γέλια!
Κάντε του μασάζ. Είναι σχεδόν συνέχεια ξαπλωμένο στην ίδια στάση οπότε ένα μασάζ είναι ευεργετικό για εκείνο. Και για ποιον δεν είναι;