Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Συγκεντρώσαμε και αυτή την εβδομάδα τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο παρέα με τα παιδιά σας.


Helexpo

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα , κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019 μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00

*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €/άτομο

Οικογενειακό  (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€

Οικογενειακό  (3μελής οικογένεια): 21€

Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές: 6 €/άτομο

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο για παιδιά από 5 έως 11 ετών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και τους γονείς τους.

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Επικοινωνία χωρίς λέξεις, μέσα από τη μουσική. Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν τα παιδιά να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Στο επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, η μουσική γίνεται «γλώσσα επικοινωνίας» που υπερβαίνει τον λόγο, καθώς μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος, έρχονται σε επαφή με ήχους και μουσικά όργανα με κύριο στόχο να ενισχύσει την προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

Ημερομηνίες: Α' κύκλος, 20, 27 Οκτωβρίου 2018 και 3,10,17 & 24 Νοεμβρίου 2018

Β' κύκλος, 12, 19 & 26 Ιανουαρίου 2019 και 2, 9 & 16 Φεβρουαρίου 2019.

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Πληροφορίες: τηλ. 210 3713000 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org)

Κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις» για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) με τους γονείς τους.

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας μέσα από αυτές!

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έχω μια… ΙΔΕΑ!» για μαθητές από Γ΄ έως Στ’ Δημοτικού.

Κάπου ανάμεσα στο σήμερα και το χτες, μέσα σε μία μαύρη τρύπα… σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο! Παγιδευμένα αντικείμενα μας οδηγούν σε ένα λαμπρό παρελθόν  γεμάτο αριθμούς, σχήματα, πειράματα και μηχανές! Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μας περιμένουν να ανακαλύψουμε τις σπουδαιότερες εφευρέσεις τους! Θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε μαζί τους εκείνα τα γρανάζια της γνώσης που χρειάζονται, ώστε να συναρμολογήσουμε τη μηχανή μας και να επιστρέψουμε στο 2018;

Παίζουμε και ανακαλύπτουμε ορισμένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας όπως ο υδραυλικός τηλέγραφος, η ύδραυλις και πολλά άλλα.

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Πληροφορίες: Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 21/10 θα γίνει το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες» για παιδιά 4-5 ετών.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα κλεισμένη σ’έναν πύργο ψηλό… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που ξεκίνησε με το άλογό του για τη μεγάλη περιπέτεια… Πρώτη στάση στο μονοπάτι μας ένα παραμύθι γεμάτο παλάτια, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλιάδες τρανούς και περιπέτειες φοβερές.

Τα παιδιά, αφού περιπλανηθούν στους κόσμους της φαντασίας, θα επιστρέψουν στο εργαστήριό μας για να γίνουν οι ίδιοι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και να φτιάξουν το βασιλικό τους πορτρέτο με νερομπογιές, κηρομπογιές, φτερά, παγιέτες, πολύχρωμα χαρτιά και άλλα υλικά.

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ώρα: 11:30-13:00

Εισιτήριο: €10

Την Κυριακή 21/10 θα γίνει επίσης το πρόγραμμα «Τα ιερογλυφικά, μια γραφή με εικόνες…», για παιδιά 7-10 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 7+1 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ένα απίθανο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Σε αυτό το εργαστήρι θα γνωρίσουμε μια αλφάβητο διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιούμε τώρα, ένα είδος γραφής που αποτελείται από εικόνες. Πρόκειται για τα ιερογλυφικά που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Τα ιερογλυφικά  μας λένε ιστορίες για τη ζωή και τους θεούς των Αιγυπτίων,  ιστορίες γεμάτες χρώματα που απεικονίζονται στους τοίχους των πυραμίδων και σε παπύρους.

Θα δοκιμάσουμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτή την αρχαία μορφή γλώσσας και τέχνης, θα περιηγηθούμε στις πυραμίδες για να βιώσουμε το μυστήριο που τις περιβάλλει και θα αποτυπώσουμε κι εμείς τις δικές μας αναμνήσεις χρησιμοποιώντας τα χρώματα και την τέχνη αυτής της εποχής.

Ώρα: 11:30-13:30

Εισιτήριο: €12

Το Σάββατο 20/10 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μα ποιος είμαι τελοσπάντων;» – Μυθολογία, για γονείς και παιδιά 6-12 ετών.

Οι θεοί του Ολύμπου μας βάζουν σε περιπέτειες. Μας στήνουν παγίδες και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν για να δουν αν είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης τους. Όσο κι αν πάνε να μας μπερδέψουν, εμείς πρέπει να διαβάσουμε τα σημάδια τους και να καταλάβουμε ποιοι είναι τελοσπάντων…

Ώρα: 11:00-12:00

Εισιτήριο:  €5

Πληροφορίες:  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, www.cycladic.gr | 210 7228321-3

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εικαστικά εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2,5 - 5 ετών «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς», με θέμα «Δέντρα φθινοπωρινά όπως του Τσόκλη και του Παύλου».

Ώρα: 17.30-18.30.

Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικoς με 2 παιδιά 20 €

Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Πληροφορίες: Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, τηλ. 210 3312621, 210 3312750.

tags:


tags: