Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Συγκεντρώσαμε και αυτή την εβδομάδα τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, εκτός σπιτιού, με τα παιδιά σας.


Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα, κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019 μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €/άτομο

Οικογενειακό  (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€

Οικογενειακό  (3μελής οικογένεια): 21.

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Η Ζήλια μέσα από μια ιστορία!» για παιδιά και εφήβους από 10-15 χρονών και ενήλικες.

- Ποιός συνάντησε τη ζήλια και δεν τη φοβήθηκε;

– Ποιός συνάντησε τη ζήλια και δεν φοβήθηκε τον εαυτό του;

– Ποιός δε συναντά τη ζήλια ποτέ του;

– Ποιός συναντά τη ζήλια μόνο στο διπλανό του;

– Ποιός συναντά τη …, πως την είπαμε;

Ο γέρο μάγος λέει ότι η ζήλια έχει δύναμη μαγική και μπορεί να φωτίσει …

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα γίνει το εργαστήριο «Ζήλια= Θυμός + ;», για παιδιά 7 έως και 12 χρονών και ενήλικες.

Τι είναι η ζήλια;

Τι χρώμα έχει;

Τι σχήμα έχει;

Τι σχέση έχει ο θυμός με τη ζήλια;

Είναι δυνατόν η ζήλια να κρύβει μια επιθυμία;

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για να ανακαλύψουμε τη μυστηριώδη σχέση της ζήλιας του θυμού και της επιθυμίας!

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 92 18 329.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

To Σάββατο 17 Νοεμβρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης».

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της Ιμεοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε την χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.

«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας  (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έχω μια… ΙΔΕΑ!», για μαθητές από Γ΄ έως Στ’ δημοτικού.

Κάπου ανάμεσα στο σήμερα και το χτες, μέσα σε μία μαύρη τρύπα… σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο! Παγιδευμένα αντικείμενα μας οδηγούν σε ένα λαμπρό παρελθόν γεμάτο αριθμούς, σχήματα, πειράματα και μηχανές! Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μας περιμένουν να ανακαλύψουμε τις σπουδαιότερες εφευρέσεις τους! Θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε μαζί τους εκείνα τα γρανάζια της γνώσης που χρειάζονται, ώστε να συναρμολογήσουμε τη μηχανή μας και να επιστρέψουμε στο 2018;

Παίζουμε και ανακαλύπτουμε ορισμένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας όπως ο υδραυλικός τηλέγραφος, η ύδραυλις και πολλά άλλα.

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα: για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 10:00 – 10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 11:10 – 12:00.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018: «Πίτα απ’ τα χεράκια μας»

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Πόσο μαλακή είναι μια ζύμη; Πώς μυρίζει μια πίτα; Το αλάτι κάνει ήχο;

Παιδιά και συνοδοί αναλαμβάνουν το ρόλο μάγειρα, ανακαλύπτουν τον εξοπλισμό και τα υλικά που χρειάζονται για να παρασκευάσουν μια πίτα, ανακατεύοντας υλικά… χωρίς συνταγή!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018:«Μάτια, αυτιά, μύτη και στόμα… επάνω στο κεφάλι μου!».

Τι υπάρχει επάνω στο κεφάλι μου; Ας ακουμπήσω τα αυτιά, τη μύτη μου, το στόμα μου! Πώς ακούγεται η θάλασσα μέσα σε ένα κοχύλι; Τι χρώμα έχει το αλεύρι; Τι γεύση έχει η ντομάτα; Παιδιά και συνοδοί ανακαλύπτουν μαζί αντικείμενα και υλικά από τις συλλογές του Μουσείου δοκιμάζοντας να τα δουν, να τα ακούσουν και να τα γευτούν!

Κόστος συμμετοχής: 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί).

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιεί επίσης προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

11:15-12:00 «Ένας ήρωας στο πιάτο μου!», για όλη την οικογένεια

Ποιες τροφές μας δίνουν ενέργεια; Πώς ξεκινάμε τη μέρα μας γεμάτοι διάθεση και δύναμη; Βρώμη, μέλι, στάλες σοκολάτας και άλλες υπερ-τροφές ενώνονται και γίνονται οι σούπερ ήρωες που θα… στηρίξουν την ημέρα μας!

12:15 – 13:00 «Κομικ…ιστορίες», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Σπλάς! Μπάγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως ήρωα; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικ-περιπέτειες… καρέ-καρέ

13:15 – 14:00  «Τίποτα για πέταμα!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Γίνομαι ένας ήρωας για την προστασία του περιβάλλοντος! Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου, επαναχρησιμοποιώ παλιές και «άχρηστες» συσκευασίες και δημιουργώ ένα πρωτότυπο παιχνίδι από ανακυκλώσιμα υλικά.

14:15 – 15:00 «Κινούμενος ήρωας», για παιδιά 7-12 χρόνων

Το Εργαστήρι Κινούμενης Εικόνας του Παιδικού Μουσείου μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές για να δημιουργήσουμε τη δική μας κινούμενη ιστορία. Μια ιστορία χρειάζεται και ήρωες… ποιος θα είναι ο δικός σου;

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

11:15 – 12:00 «Μουσικός Βροχοποιός», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Πώς είναι ο ήχος της βροχής; Πώς ακούγεται ο αέρας; Με τι μοιάζει ο κεραυνός, η βροντή, η καταιγίδα; Ελάτε να εξασκήσουμε την ακοή μας και να δημιουργήσουμε το δικό μας ευφάνταστο μουσικό… βροχοποιό!

12:15 – 13:00 «Μουσικοί και μουσική», για παιδιά 4-6 χρόνων

Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους και μουσικά όργανα. Γινόμαστε μουσικοί και μαέστροι, φτιάχνουμε μια ορχήστρα και  δημιουργούμε τις δικές μας μουσικές συνθέσεις.

13:15 – 14:00  «Σείσου και κουνήσου!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Με ποιους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να παραγάγουμε ήχους; Ελάτε να δημιουργήσουμε το εργαστήρι του ήχου και ως ηχο-ερευνητές να κατασκευάσουμε τα δικά μας κρουστά μουσικά όργανα!

14:15 – 15:00  «Αβάντι μαέστρο!», για όλη την οικογένεια

Μουσικά όργανα δίνουν ρυθμό και μελωδία! Μπλέκονται με μαράκες και ντέφια! Γινόμαστε μουσικοί ορχήστρας και όλοι μαζί ακολουθούμε τις οδηγίες της μαέστρου παίζοντας Can-Can!

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 5 € για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήριο «Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος, της Kitty Crowther» για παιδιά από 2-4 ετών.

Ένα ασπρόμαυρο εργαστήρι γεμάτο αντιθέσεις, κατασκευές

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Ομπρέλες στην βροχή», Σπύρος Βασιλείου, για παιδιά 4-7 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ένα τοπίο βροχερό και άνθρωποι με χρωματιστές ομπρέλες.. θα περπατήσουμε μαζί τους, θα πάρουμε χρώμα από τις ομπρέλες τους και δώσουμε χρώμα στην βροχή με τις δικές μας χρωματιστές ομπρέλες!!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Χρωματιστή, φαγώσιμη, δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους», για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play.

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ελάτε να φτιάξουμε παρέα τη δική μας πλαστελίνη και ένα ξεχωριστό sensory bag και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία, να μυηθούν στον κόσμο των υλικών και των χρωμάτων. Σας περιμένουμε να λερωθούμε παρέα!

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα γίνει ακόμα το πρόγραμμα φυσικών επιστημών με τίτλο «Οι καρποί του φθινοπώρου» για παιδιά 5-8 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 18+1 προτάσεις για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Πως δημιουργούνται οι καρποί του φθινοπώρου και από τι αποτελούνται; Σας περιμένουμε σε ένα εργαστήριο γεμάτο φθινοπωρινούς καρπούς, οι οποίοι θα μπουν στο μικροσκόπιο των Φυσικών Επιστημών. Μαζί μας θα πάρουμε στο τέλος του εργαστηρίου τη φθινοπωρινή μακέτα των καρπών

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα γίνει ακόμα το πολυθεματικό εργαστήριο με τίτλο «Κέλτικα τραγούδια με ιδιαίτερο ήχο, έρχονται να μας συνεπάρουν σε ένα μαγικό ταξίδι» για παιδιά 3-5 ετών.

Φτιάξτε το δικό σας τραγούδι, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων και των φίλων σας. Εμπνευστείτε και εκφραστείτε, μέσα από το παιχνίδι με τα μουσικά οργανάκια και δημιουργήστε, το τραγούδι που σας εκφράζει!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

 

tags:


tags: