Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν το κινέζικο στο σπίτι σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Αγαπάω την Ασιατική κουζίνα. Θα μπορούσα άνετα να τρώω 4-5 φορές την εβδομάδα Κινέζικο, Ιαπωνέζικο ή Ταϊλανδέζικο (και όταν έμενα στη Νέα Υόρκη το έκανα). Μου αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις και το γεγονός ότι έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα πολλά λαχανικά τα κάνει ακόμα πιο αγαπημένα σε εμένα (γιατί την αδυναμία μου στα λαχανικά την ξέρετε). Επειδή λοιπόν το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά,  τα παιδιά μου τρελαίνονται και αυτά για την Ασιατική κουζίνα. Και η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι μας την τιμάμε συχνότατα.


Ένα Σάββατο βράδυ λοιπόν είχαμε όρεξη για noodles. Τα λαχανικά τα είχαμε φυσικά, την σάλτσα σόγιας επίσης, αλλά μας έλειπε το βασικό συστατικό: τα noodles. Φυσικά τα μαγαζιά ήταν κλειστά, αλλά τα παιδιά δε συζητούσαν σε καμία περίπτωση να φάνε κάτι άλλο (και ξέρετε πολύ καλά πως είναι όταν το μικρό πεισμώνει).

"Οk", λέω. "Θα σας φτιάξω noodles!". "Μα αφού δεν έχουμε! Πώς θα μας φτιάξεις;"  "Θα δείτε!". Κόβω λοιπόν τα λαχανικά, τα σοτάρω και αντί για noodles βάζω μέσα spaghetti. Φυσικά τα παιδιά ξετρελάθηκαν, δεν κατάλαβαν τη διαφορά από τα noodles και έκτοτε όποτε έχουμε όρεξη για κινέζικο, αλλά η τροφιματοθήκη μας έχει ξεμείνει από noodles, τα φτιάχνουμε με spaghetti.

Και επειδή έχουμε μειώσει την κατανάλωση γλουτένης στο σπίτι μας, τα φτιάχνουμε και τα gluten free spaghetti και γίνονται μούρλια!

So, chī hǎo hē hǎo ή καλή σας όρεξη!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Μερίδες: 4 άτομα

Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν το κινέζικο στο σπίτι σας!

Τι χρειαζόμαστε
  • 4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κούπες λάχανο
  • 1 πακέτο Spaghetti χωρίς γλουτένη
  • 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι

Μπορούμε να προσθέσουμε και κοτόπουλο ή γαρίδες.

Τι κάνουμε
  1. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες.
  2. Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
  3. Ρίχνουμε σε ένα wok ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και το σκόρδο.
  4. Μόλις ροδίσει το σκόρδο το αφαιρούμε από το wok, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι και το λάχανο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα ρίχνουμε μέσα στο wok και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι. Τα ξαναβάζουμε επάνω στο μάτι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σερβίρουμε.

Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν το κινέζικο στο σπίτι σας!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:






tags: