Καρμπονάρα: Η αυθεντική ιταλική συνταγή!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο spaghetti
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 100 γρ. πανσέτα ή μπέικον
- 1 κρόκο αυγού
- 1 αυγό
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο
- Λίγο μαϊντανό
Τι κάνουμε
- Βράζουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από την ώρα που γράφει το πακέτο.
Κρατάμε λίγο νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε. - Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε την πανσέτα.
- Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τον κρόκο και το τυρί μαζί με λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε προαιρετικά με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"