Καρμπονάρα: Η αυθεντική ιταλική συνταγή!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά


Μερίδες: 4

Καρμπονάρα: Η αυθεντική ιταλική συνταγή!

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 πακέτο spaghetti
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. πανσέτα ή μπέικον
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο
  • Λίγο μαϊντανό
Τι κάνουμε
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από την ώρα που γράφει το πακέτο.
    Κρατάμε λίγο νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε την πανσέτα.
  3. Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τον κρόκο και το τυρί μαζί με λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  5. Γαρνίρουμε προαιρετικά με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καρμπονάρα: Η αυθεντική ιταλική συνταγή!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: