Αλλαγές από τον Μάρτιο για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό που αφορά τα παιδικά καθίσματα και την ασφάλειά τους θα ισχύσουν αλλαγές από την 1η Μαρτίου του 2017. Οι κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να φτιάξουν νέα μοντέλα backless booster για παιδιά με ύψος λιγότερο από 1.25 cm και βάρος λιγότερο από 22 kg. Αυτό ισχύει για τα νέα προϊόντα που θα εισέλθουν στην αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου προσεχώς.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι από 1η Μαρτίου του 2017 θα σταματήσουν να πωλούνται backless booster για μικρότερα παιδιά, αλλά ότι από εκεί και πέρα δεν θα βρίσκουμε νέα μοντέλα booster χωρίς πλαϊνή προστασία, για παιδιά κάτω από 7 ετών. Μέχρι να σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία τους στην αγορά.


Τα απλά ανυψωτικά booster δεν προσφέρουν προστασία κεφαλής ή πλευρική προστασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρά παιδιά που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας στο μέγεθος και το βάρος της κατηγορίας του, προστατεύεται και είναι ασφαλές στο αυτοκίνητο, η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα highback booster (με προστασία κεφαλής και πλευρική προστασία).

Πηγή: newsauto.gr