Έρευνα: Πόσος χρόνος για σεξ μένει στους γονείς μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας;

Δημοσιεύθηκε στις

Όλοι οι γονείς γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να έχουν έστω και λίγο χρόνο για να περάσουν ως ζευγάρι, αλλά και μόνοι τους με τον εαυτό τους. Οι περισσότερες μέρες είναι ένας αγώνας για να βρείτε χρόνο να πάτε ακόμα και στην τουαλέτα, καθώς τρέχετε για να τα προλάβετε όλα. Και αυτό ισχύει τόσο για τις μαμάδες όσο και για τους μπαμπάδες.

Όπως έδειξε μία νέα μελέτη, το να είναι κάποιος γονέας επηρεάζει και την προσωπική του σχέση με τον/τη σύντροφό του. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι, κατά μέσο όρο, οι γονείς δαπανούν μόνο δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να κάνουν σεξ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έκανε το site γονέων ChannelMum.com, το 71% των γονέων καταφεύγουν σε γρήγορο σεξ για να κρατήσουν το πάθος ζωντανό μετά την έλευση των παιδιών τους, αφού προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το να έχει κανείς παιδιά «σκοτώνει» πολλές φορές το πάθος στη σχέση ενός ζευγαριού.

 

Έρευνα: Πόσος χρόνος για σεξ μένει στους γονείς μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας;

 

1 στα 12 ζευγάρια παραδέχτηκε ακόμη ότι έχουν τόσο λίγο χρόνο για τους δυο τους, σε σημείο που οι «ρομαντικές συναντήσεις» δε διαρκούν περισσότερο από ένα λεπτό.

Ορισμένα ζευγάρια υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν τακτικές εξοικονόμησης χρόνου, όπως το να παραμείνουν ντυμένοι (26%) και να χρησιμοποιούν σεξουαλικά παιχνίδια (27%) για να κάνουν τις συνευρέσεις τους πιο αποτελεσματικές.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι αρπάζουν κάθε ευκαιρία που μπορούν για μια προσωπική στιγμή με το άλλο τους μισό. Συνήθως, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πιο δημοφιλή δωμάτια στο σπίτι για μια στιγμή πάθους είναι το playroom ή το σαλόνι, αφού βέβαια τα παιδιά έχουν πάει στο κρεβάτι τους για ύπνο, με το 42% να τα επιλέγουν ως αγαπημένα σημεία για να συνευρεθούν ερωτικά με τους/τις συζύγους τους.

Ωστόσο, το 47% των μπαμπάδων και το 29% των μαμάδων αποκάλυψε ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι καλύτερη από ποτέ μετά τη γέννηση των παιδιών τους, παρόλο που μερικές φορές είναι πολύ απασχολημένοι.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί προσωπικός χρόνος για το ζευγάρι όταν έχει παιδιά. Γι’ αυτό και είναι σπουδαίο όταν τελικά το ζευγάρι καταφέρνει και έχει μια δραστήρια και εφευρετική σεξουαλική ζωή. Δεν έχει να κάνει με το πόσο διαρκεί κάτι, αλλά πόσο σας αρέσει και περνάτε καλά», δήλωσε η founder του ChannelMum.com, Siobhan Freegard.

 

Διαβάστε εδώ τα μυστικά για μια ευτυχισμένη οικογένεια!

 

tags:


tags: