Πόσο μακριά μπορεί να δει ένα μωρό ανάλογα με τον μήνα που διανύει!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη στιγμή που  γεννιέται ένα  μωρό η όραση του είναι αρκετά θολή αν και μπορεί να αντιλαμβάνεται το φως , κάποιες σκιές και κινήσεις!

Τα νεογέννητα μπορούν να δουν περίπου 20 με 40 εκατοστά  μακριά δηλαδή τόσο ώστε να καταλαβαίνουν το πρόσωπο του ανθρώπου που τα κρατάει αγκαλιά.


Ειδικά αυτό το πρώτο διάστημα το πρόσωπο σας για το μωρό σας είναι η πιο ενδιαφέρουσα εικόνα γι αυτό σιγουρευετείτε ότι έχετε όσο  το δυνατόν πιο συχνή κατά πρόσωπο επαφή.

Στο διάστημα των πρώτων δυο μηνών περίπου της ζωής του,  το μωρό σας θα μάθει να εστιάζει και με τα δυο του μάτια  και θα είναι ικανό να ακολουθεί ένα αντικείμενο που κινείται από αριστερά στα δεξιά. Κάποια μωρά καταφέρνουν να ακολουθούν ένα αντικείμενο και από τον πρώτο κιόλας μήνα!

Μπορείτε να κάνετε και το εξής τεστάκι! Περνώντας μια κουδουνίστρα μπροστά από το πρόσωπο του συχνά θα το καθηλώσει ή μπορείτε να κάνετε ένα παιχνιδάκι με τα μάτια  βάζοντας το πρόσωπό σας πολύ κοντά στο πρόσωπό του και σιγά σιγά να κινείτε το κεφάλι σας μια από την μια μεριά και μια από την άλλη. Συχνά τα μάτια του θα ακολουθούν τα δικά σας.

Ξεκινώντας από τους 2 μήνες και συνεχίζοντας στους 4  οι διαφορές ανάμεσα στα χρώματα θα γίνουν ακόμη πιο διακριτές στο μωρό σας, και θα αρχίζει να ξεχωρίζει παρόμοιες αποχρώσεις όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί.

Το πιο πιθανό είναι  τώρα να ξεκινήσει ήδη μια προτίμηση  σε λαμπερά, βασικά χρώματα και σε πιο λεπτομερή και περίπλοκα σχέδια.

Ενθαρρύνετε το μωρό σας με το να του δείχνετε βιβλία με λαμπερές φωτογραφίες και ζωγραφιές καθώς και παιχνίδια σε ζωηρά χρώματα!

Από τη στιγμή που το μωρό σας περάσει τους 5 μήνες θα μπορεί εύκολα να εστιάζει σε πολύ μικρά αντικείμενα και θα αρχίζει να καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε  παστέλ χρώματα!

Στους 8 μήνες η όραση του μωρού σας θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αναγνωρίζει ανθρώπους και αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Σημείωση: Αν νομίζετε ότι το μωρό σας έχει πρόβλημα με την όραση του συμβουλευτείτε έναν παιδοφθαλμίατρο!