Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Φεβρουάριος: Ο μήνας του Αγίου Βαλεντίνου, της Τσικνοπέμπτης, των Αποκριών αλλά και των τυχερών παιδιών που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα που είναι πιο χαρούμενα και δημιουργικά από μας τους υπόλοιπους.

Ας μάθουμε 8 ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των παιδιών αυτού του μήνα


1. Τα παιδιά έχουν έντονη την ανάγκη για τάξη και καθαριότητα

Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Στα λατινικά Φεβρουάριος (februum) σημαίνει καθαριότητα. Έτσι τα παιδιά που γεννιούνται το μήνα αυτό είναι αρκετά επιμελή με το θέμα της καθαριότητας και θέλουν τα πράγματά τους να είναι σε τάξη. Έχουν οργανωμένο πρόγραμμα και ακολουθούν γενικά τους κανόνες.

2.Το αγαπημένο τους λουλούδι τους είναι το νυχτολούλουδο

Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Το νυχτολούλουδο, όπως δηλώνει και το όνομά του είναι νυχτερινός τύπος, και είναι ένα λουλούδι που δνε τραβά ιδιαίτερα την προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως είναι ο πρωταγωνιστής και με το πλούσιο άρωμα του δεν περνά με τίποτα απαρατήρητο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το παιδί που γεννιέται τον Φεβρουάριο.

3. Πολύτιμος λίθος τους είναι ο αμέθυστος

Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Ο αμέθυστος είναι μωβ χρώματος ορυκτός χαλαζίας και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση. Το όνομά του προέρχεται από το στερητικό «α-» και το ρήμα «μεθύω-ώ», γιατί πίστευαν ότι προστάτευε αυτόν που το είχε για να μην μεθύσει. Σύμφωνα με την παράδοση, ο λίθος θεωρείται ότι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Θεωρείται σύμβολο για την ουράνια κατανόηση και για τους πρωτοπόρους στη σκέψη και στη δράση. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν και τα παιδιά που γεννιούνται τον Φεβρουάριο.

4. Το χρώμα τους είναι το μοβ

Το μοβ είναi το χρώμα του Φεβρουαρίου και συμβολίζει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την πίστη. Το μοβ εκφράζει πνευματικότητα, μυστήριο, αυτοθυσία και ηρεμία. Είναι το χρώμα της αλήθειας και δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων. Συνδέεται με την ευημερία, τα πλούτη, την ευφυΐα, την γνώση και την νοσταλγία. Επίσης το μοβ είναι το χρώμα της Σαρακοστής που ξεκινά αυτόν τον μήνα.

5. Είναι πολύ πιθανόν μεγαλώνοντας να γίνoυν καλλιτέχνες



Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Τα παιδιά που γεννιούνται Φεβρουάριο έχουν έντονη καλλιτεχνική φύση και μπορούν να ασχοληθούν με επαγγέλματα που είναι πιο δημιουργικά και αναπτύσσουν την φαντασία τους. Μεγαλώνοντας λοιπόν γίνονται τραγουδιστές, ζωγράφοι, συνθέτες, ηθοποιοί και ασχολούνται με οτιδήποτε αφορά τις τέχνες.

6. Μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα του θυροειδούς αδένα

Πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν, στη μετέπειτα ζωή τους, τα παιδιά που γεννιούνται Φεβρουάριο, είναι  θυροειδής, οστεοαρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις (για τα αγόρια) και θρομβώσεις (για τα κορίτσια).

7. Το ζώδιο τους είναι Υδροχόος ή Ιχθύς

Το παιδί  Υδροχόος είναι ανεξάρτητο, έξυπνο και επινοητικό.  Ως μωρό δεν θα δημιουργεί πολλά προβλήματα και θα μπορεί να παίζει μόνος του.

Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Επίσης τα παιδιά Υδροχόοι, έχουν πολλά ενδιαφέροντα, αλλά συχνά αλλάζουν τα χόμπι τους. Ο Ιχθύς είναι συμπονετικός, ονειροπόλος και ανιδιοτελής. Το παιδί Ιχθύς είναι ήρεμο, ευαίσθητο και πολύ μελαγχολικό, ενώ δεν θέλουν να τους ασκείται καθόλου πίεση.

8. Διάσημοι που γεννήθηκαν Φεβρουάριο

Πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν το μήνα Φεβρουάριο, ο The Weeknd, η Rihanna, η Shakira, ο Bob Marley, η Jennifer Aniston, ο Kurt Cobain, η Drew Barrymore και ο John Travolta.

Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Ενώ γεννήθηκαν και αρκετά επιτυχημένοι άνθρωποι στον τομέα τους όπως ο Steve Jobs, ο Γαλιλαίος, ο Thomas Edison, ο Cristiano Ronaldo, o Neymar και ο Charles Dickens.