Ζωή Κρονάκη: «Θείο δώρο τα παιδιά μου - Μου έδιναν 2% πιθανότητες»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ζωή είναι ωραία! Και η Ζωή Κρονάκη είναι ωραίος άνθρωπος, με το χέρι στην καρδιά, το υποστηρίζουν όσοι την έχουν γνωρίσει, κι ας κινείται σε αυτόν τον δύσκολο χώρο των media.

Η Ζωή Κρονάκη ήταν η δημιουργός της εκπομπής Μαμά-δες. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετά τη μεγάλη επιτυχία, παρέδωσε τα ηνία στην Τζένη Θεωνά και άνοιξε τα φτερά της, για κάτι νέο! Κι ήρθε η παρουσίαση της εκπομπής «Δύο στη μία», κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.


Στην τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν, η Τζένη Θεωνά υποδέχθηκε την προκάτοχό της Ζωή Κρονάκη, η οποία της μίλησε για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα της, αλλά και για την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον σύζυγό της, πολιτικό μηχανικό, Τάσο Παναγιώταρη και τον απρόσμενο ερχομό των παιδιών τους, Κρίστα και Γιώργου.

Μάλιστα την Κρίστα την βλέπουμε σε μια ενότητα της εκπομπής Μαμά-δες, μαζί με τον Τίμο Κουρεμένο. «Λατρεύω να τη βλέπω. Ήταν ένα κομμάτι που μου το ζήτησε η ίδια να το κάνει, αλλιώς δεν θα έφερνα ποτέ σε ένα στούντιο ένα παιδί. Δεν της αρέσει καθόλου να βλέπει τον εαυτό της στα social media. Μου έχει ασκήσει βέτο από πολύ νωρίς. Και το σέβομαι απόλυτα αυτό».

Η δύσκολη σχέση με τον πατέρα της και η αγάπη για τον πατριό της

Οι δυο γυναίκες είχαν μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης δίπλα στη θάλασσα, με την γοητευτική παρουσιάστρια της εκπομπής να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην σχέση από απόσταση που είχε με τον πατέρα της.

Ειδικότερα, η Ζωή Κρονάκη εξομολογήθηκε πως «γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα μέχρι τα έξι μου, χώρισαν οι γονείς μου τότε και η μαμά μου πήρε την απόφαση να πάμε στην Καβάλα που είναι και η γενέτειρα της. Οπότε σχολείο πήγα στην Καβάλα και στα 18 μου πέρασα στο πανεπιστήμιο και ήρθα πάλι στη Θεσσαλονίκη, όπου όλα αυτά τα χρόνια ο μπαμπάς μου έμενε στην Θεσσαλονίκη. Υπήρχε απόσταση, ναι, και όταν επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη υπήρχε πάλι μια απόσταση».

«Η μαμά μου πάντα ήταν της άποψης ότι "πρέπει να πηγαίνω στον μπαμπά τα Σαββατοκύριακα" προκειμένου να δομήσει λίγο αυτή τη σχέση. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας τύπος αλέγκρος, που πολλές φορές έλεγε "εγώ δεν είμαι για οικογένεια", οπότε αυτή η σχέση δεν καλλιεργήθηκε ποτέ. Ήταν μία σχέση αγαπησιάρικη αλλά από απόσταση».

«Όταν ήρθα πάλι στη Θεσσαλονίκη στα 18 μου, δεν θέλησα να κάνω και γω την μεγάλη προσπάθεια και την μεγάλη υπέρβαση γιατί έπρεπε να πηγαίνω και να τον βλέπω εγώ. Δεν θυμάμαι ποτέ να έρχεται για να με συναντήσει εκείνος. Δεν τον κατηγορώ όμως πια. Δηλαδή μπορώ να αντιληφθώ ένα παιδί στα 25 που κάνει οικογένεια χωρίς να είναι ώριμο και έτοιμο, ότι μπορεί να είναι και αυτή η κατάληξη» συμπλήρωσε, με ειλικρίνεια, η Ζωή Κρονάκη.

«Στα 13 μου, Δόξα τω Θεώ, γνώρισε ένα άνθρωπο, τον οποίο παντρεύτηκε, τον οποίο δεν αποκαλώ μπαμπά, τον αποκαλώ Νίκο με το μικρό του όνομα, όμως μπόρεσε να μπυ δώσει μια οικογένεια ολοκληρωμένη, είναι ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ακόμα και τώρα στα 70κάτι τους, δεν πηγαίνει ο ένας πουθενά χωρίς τον άλλο».

Με αυτά τα βιώματα, η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε, ότι χέρι πριν το γάμο της ήταν σίγουρη ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, και λειτουργούσε απαξιωτικά στις σχέσεις της. «Προσπαθούσα να δημιουργήσω σχέσεις μακροχρόνιες και πάντα τα έκανα σαλάτα, γιατί πάντα μέσα μπυ λειτουργούσε το άγχος της εγκατάλειψης, και προτιμούσα να φεύγω εγώ από μια σχέση. Ελλόχευε πάντα αυτός ο φόβος και σχεδόν είχα διαγράψει από το μυαλό μου τη δημιουργία μιας οικογένειας».

Η γνωριμία με τον σύζυγό της 

Μιλώντας για τη γνωριμία της με τον Τάσο Παναγιώταρη, η Ζωή Κρονάκη εξομολογήθηκε γελώντας πως εξαρχής του είπε ότι δεν θέλει «γάμους και αηδίες». «Ο Τάσος είναι η ήρεμη δύναμη και ο άνθρωπος που ξέρει τι θέλει. Αυτό εμένα μου έδωσε μεγάλη ασφάλεια στο να νιώσω ότι εδώ κάτι συμβαίνει. Ήταν ο άνθρωπος ου με έβαλε σε ένα πλαίσιο, του να σκεφτώ ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε παρακάτω, πολύ γρήγορα. Εγώ δεν είχα αποκλείσει στο μυαλό μου την απόκτηση ενός παιδιού, το γάμο δεν είχα στο μυαλό μου και τον σύντροφο. Όταν ήρθε λοιπόν, στη ζωή μου, με έκανε κι ένιωσα ασφάλεια και νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί στο να αφεθώ και να ξεδιπλωθώ σε μια σχέση και να νιώσω και να μην φοβηθώ το συναίσθημα και να μην φοβηθώ τη σχέση.»

Ο απρόσμενος ερχομός των παιδιών της

«Και στις δύο εγκυμοσύνες από τους γιατρούς είχα μια δύσκολη γνωμάτευση. Δηλαδή, πριν προχωρήσουμε με τον Τάσο στη απόκτηση του πρώτου παιδιού, είχαμε κάνει κάποιες εξετάσεις και μου είχαν πριν ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα στο να συλλάβω. Βέβαια η Κρίστα ήρθε στη ζωή μας πολύ γρήγορα και ήταν ένα τεράστιο δώρο. Έμαθα ότι είμαι έγκυος μετά από 9 μήνες γνωριμίας με τον Τάσο. Κι ήταν τεράστια έκπληξη. Φαντάσου είχαμε πει με τον Τάσο, ότι αν δεν συμβεί, οκ θα δούμε τι θα κάνουμε, η επιστήμη προχωράει, θα κάνουμε εξωσωματική, υιοθεσία, θα δούμε... Τα είχαμε συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα. Κι ήταν δώρο, μεγάλο δώρο! Το παράδοξο ήταν στον Γιώργο, που οι πιθανότητες ήταν 2% να μείνω έγκυος. Φαντάσου στο σπίτι μας φτιάξαμε ένα υπνοδωμάτιο για το παιδί, γιατί ξέραμε ότι δεν θα φέρουμε στον κόσμο άλλο παιδί. Το είχαμε αποκλείσει. Κάποια στιγμή έχω καθυστέρηση και παίρνω τον γιατρό μπυ, για την ορμονική διαταραχή και μου λέει "κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης" και λέω "είσαι τρελός; Αφού το έχουμε αποκλείσει". Ε και πέρασαν δυόμισι μήνες και κάνω ένα τεστ και βγαίνει θετικό σε προχωρημένη εγκυμοσύνη!».

Η γνωστή δημοσιογράφος, μίλησε και για την πλέον βίαιη συμπεριφορά που κλήθηκε να διαχειριστεί σε τηλεοπτικό γύρισμα μίλησε η Ζωή Κρονάκη.

«Το συνεργείο που βρίσκεται ακριβώς από πίσω ήταν και το συνεργείο με το οποίο βιώσαμε αυτή την κατάσταση. Και μάλιστα ήταν μια στιγμή συγκλονιστική για μένα, δεν μου είχε ξανασυμβεί. Δηλαδή να υπάρξω σε έναν εργασιακό χώρο, να έχουμε προσυμφωνήσει ότι το γύρισμα θα γίνει σε αυτόν τον χώρο και ο άνθρωπος που μας υποδέχθηκε να λειτουργήσει με ακραία βία. Με το να χτυπάει κάμερες, να βρίζει τον σκηνοθέτη, να τον πιάσει από τον γιακά, να βρίζει ιερά και όσια. Εγώ έβαλα τα κλάματα σε εκείνη την φάση. Ένιωσα ανίσχυρη και αδύναμη να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου. Το μόνο που ζητούσα είναι να σταματήσει, “ας σταματήσουμε το γύρισμα, δεν χρειάζεται να πάμε παρακάτω” έλεγα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν σε παροξυσμό. Αφότου κατεβήκαμε, μπορέσαμε τελικά και απελευθερωθήκαμε από τον χώρο», πρόσθεσε η Ζώη Κρονάκη.

«Πρέπει να πω ότι δεν ήταν ο συνεντευξιαζόμενος αυτός που λειτούργησε έτσι. Ήταν ο άνθρωπος που είχε τον χώρο και είχε συμφωνήσει να γίνει το γύρισμα εκεί. Όταν φύγαμε από το γύρισμα, ο συνεντευξιαζόμενος μάς πήρε τηλέφωνο και μας ζήτησε συγγνώμη θέλοντας να συνεχίσουμε με κάποιον τρόπο. Φυσικά δεν έγινε ποτέ αυτό το γύρισμα και με αυτό τον άνθρωπο δεν θέλω να έχω καμία σχέση», κατέληξε η Ζωή Κρονάκη.

Οι δυο του μας αποχαιρέτησαν μαζί για τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Theona (@jennytheona)