Υπάρχει ένα στρουμφοχωριό στην Ισπανία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έγινε διάσημο από την ταινία «Τα στρουμφάκια»

Ένα χωριό στην Ισπανία είδε δραματική αύξηση στους επισκέπτες του, αφού βάφτηκε μπλε για τις ανάγκες της ταινίας «Τα στρουμφάκια».
Το μικροσκοπικό ανδαλουσιανό χωρίο Juzkcar, με πληθυσμό μόλις 200 κατοίκων, δέχθηκε 125.000 επισκέπτες μετά το βάψιμο των κτιρίων του σε μπλε χρώμα, το οποίο οι κάτοικοι αποφάσισαν να διατηρήσουν, αφού θα προσέλκυε τουρίστες. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να πάρουν άδεια από την τοπική κυβέρνηση αλλά και την εκκλησία, αφού ακόμα και η εκκλησία του χωριού είχε βαφτεί μπλε.

Προηγουμένως, τα σπίτια ήταν άσπρα, το τυπικό χρώμα της περιοχής της Ανδαλουσίας, ενώ βάφτηκαν μπλε όταν το χωριό επελέγη για τα γυρίσματα της ταινίας «Τα στρουμφάκια», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Κάτι Πέρι και βγήκε στους κινηματογράφους πριν από περίπου ένα χρόνο.


Μάλιστα, κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό υπάρχει η «στρουμφοαγορά» όπου στους πάγκους μπορεί να αγοράσει κανείς πράγματα που έχουν αναφορές στα στρουμφάκια, αναμνηστικά και γαστρονομικές λιχουδιές.
Κάθε Σαββατοκύριακο το χωριό δέχεται περίπου 2.000 επισκέπτες, δηλαδή δέκα φορές τον πληθυσμό του, ενώ ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος τις περιόδους των εορτών.

Υπάρχει ένα στρουμφοχωριό στην Ισπανία

Πηγή: www.newsbeast.gr