Υιοθεσίες διασήμων του Hollywood

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αντζελίνα Τζολί,  Ντενίς Ρίτσαρντς, Μαντόννα. Σάντρα Μπούλοκ προχώρησαν σε υιοθεσία

Υιοθεσίες διασήμων του Hollywood


Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί και υψηλής αναγνωρισιμότητας άνθρωποι του Hollywood έχουν υιοθετήσει παιδάκια και μωράκια από χώρες τις οποίες θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε και τριτοκοσμικές.

Η πρωτοπόρος ήταν η πανέμορφη ηθοποιός Angelina Jolie, της οποίας τρια από τα έξι της παιδιά είναι υιοθετημένα, ο μικρός 10χρονος Maddox που τον υιοθέτησε όταν ήταν 7 μηνών από ένα ορφανοτροφείο στην Καμπότζη, η 7χρονη Zahara που την υιοθέτησε όταν ήταν 6 μηνών από ένα ορφανοτροφείο στην Αιθιοπία και τον 8χρονο Pax που τον υιοθέτησε όταν ήταν 3 ετών από το Βιετνάμ. Η ίδια τα αγαπάει και τα φροντίζει σαν να ήταν εκείνη η βιολογική τους μητέρα.

Στην λίστα των επωνύμων που έχουν υιοθετήσει παιδιά προστίθενται και η γνωστή ηθοποιός Sandra Bullock με τον γιό της τον Louis, η Denice Richards με την κορούλα της Eloise, η βασίλισσα της ποπ Madonna με τα υιοθετημένα παιδιά της Mercy και David από το Μαλάουι, η Katherine Heigl με τον σύζυγό της τον μουσικό Josh Kelley που υιοθέτησαν την μικρή Naleigh από την Ν. Κορέα το 2009... Η μικρή Naleigh, ήταν μόλις 10 μηνών και ήταν ένα παιδί ειδικών αναγκών, που έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς πριν φύγει από την Κορέα. Όπως βλέπουμε η ευθύνη του να υιοθετήσεις ένα παιδί κάτω από τόσο ειδικές συνθήκες είναι κάθε άλλο παρά εύκολο... και με πολλές ευθύνες!

Μπορεί να έχουμε την εντύπωση πως η διαδικασία της υιοθεσίας για τους διάσημους είναι πιο εύκολη σε σχέση με τους άσημους, αλλά αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Madonna με τον David, που είχε δηλώσει στο περιοδικό Times, πως “δεν έχει δουλέψει στη ζωή της πιο σκληρά και δεν έχει περάσει τόσο δύσκολες στιγμές, όσο στην διαδικασία της υιοθεσίας του μικρού”. Το γεγονός ότι ήταν διάσημη “δούλεψε” κάθε άλλο παρά υπέρ της.  Στο Μαλάουι για να υιοθετήσεις ένα παιδί υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας, ότι ο γονιός που θα υιοθετήσει ένα παιδί θα πρέπει να κατοικήσει εκεί για 18 μήνες. Εκεί ξεκίνησε η μάχη για την Madonna για να υιοθετήσει τον μικρό David, o οποίος έμενε τότε σε ορφανοτροφείο. Της πήρε περίπου 2 χρόνια για να υιοθετήσει τον μικρό νόμιμα. Μετά από δυο χρόνια ξανά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ίδιες διαδικασίες μιας και υιοθέτησε την μικρή Mercy.