Βίκυ Βολιώτη: Δεν ήμουν μια γυναίκα που ονειρευόμουν να μείνω έγκυος - Αυτό της μάνας δεν το πολυείχα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δεν ήμουν μια γυναίκα που ονειρευόμουν να μείνω έγκυος - Αυτό της μάνας δεν το πολυείχα εξομολογήθηκε η Βίκυ Βολιώτη, κι αυτό εξηγεί γιατί στράφηκε στην υιοθεσία όταν αποφάσισαν με τον σύζυγό της Σίμο να γίνουν γονείς.

Η Τζένη Θεωνά συναντά την Βίκυ Βολιώτη που μιλάει για τον σύζυγό της, την κόρη της Άννα και την απόφαση να την υιοθετήσουν, από την Αιθιοπία.


Αρχικά η ηθοποιός μίλησε για τις σπουδές της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποκάλυψε ότι μόλις πάρει πτυχίο θα συνεχίσει δίνοντας εξετάσεις στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας. Όπως είπε οι ακαδημαϊκές σπουδές είναι παρακαταθήκη του πατέρα της, που έχασε στα 16 της χρόνια. «Ο πατέρας μου είχε προβλέψει ότι πάω προς το θέατρο με ταχύτατους ρυθμούς, με είχε συμβουλεύσει να μπω στο πανεπιστήμιο και να πάρω ένα πτυχία για τη σιγουριά. Μπήκα εγώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ευρωπαϊκές και Διεθνείς σπουδές, εκείνο το χαρτί δεν το πήρα, κακώς, αλλά τότε το θέατρο με είχε ξελογιάσει. Και έχει πλάκα τώρα γιατί είναι η Άννα που κάνει τα μαθήματά της γιατί ξεκίνησαν τα τεστ στην τρίτη δημοτικού. Και δεν πήρε καλό βαθμό και στενοχωρήθηκε και τώρα έχει άγχος. Δεν την πιέζω να πάρει καλούς βαθμούς, της λέω ότι πρέπει να είναι επιμελής και να κάνει τα μαθήματα της. Σίγουρα βλέπει εμένα που διαβάζω και θέλω να τα πηγαίνω καλά στις εξετάσεις. Και διαβάζουμε δίπλα δίπλα».

Ποιος διάλεξε το όνομα τη κόρης της

Η Βίκυ Βολιώτη είπε ο Θοδωρής Αθερίδης που έβαλε και το... λάδι στην Άννα διάλεξε και το όνομα της με τον σύζυγό της, Σίμο. Η ίδια είχε προτείνει άλλο όνομα και ήταν λίγο... πραξικοπηματικό αυτό.

Η γνωστή ηθοποιός σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Τζένη Θεωνά, μεταξύ άλλων μίλησε για την κόρη της, την οποία και υιοθέτησε από την Αιθιοπία εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να πραγματοποιηθεί η υιοθεσία.

Η Βίκυ Βολιώτη αρχικά εξομολογήθηκε πως: «η Άννα γεννήθηκε στην Αιθιοπία. Εγώ δεν ήμουν ποτέ μία κοπέλα, κορίτσι, γυναίκα που ονειρευόμουν να μείνω έγκυος και να κυοφορήσω ένα παιδί. Μάλλον αυτό της μάνας δεν το πολυείχα. Δεν ένιωσα κάποιο βιολογικό ρολόι, τίποτα και από μικρή δεν είχα ούτε τον γάμο στο μυαλό μου. Όταν λοιπόν βρεθήκαμε μαζί με τον Σίμο και ήμασταν ζευγάρι, εκείνος ήθελε να γίνει μπαμπάς και το συζητήσαμε πολλές φορές. Επειδή η αλήθεια είναι ότι όταν έρχεται ένας σύντροφος στη ζωή σου με τον οποίο αισθάνεσαι ότι μπορείς να συμπορευτείς, κάπως επηρεάζεσαι και δεν μπορείς να μην ακούσεις και την επιθυμία του άλλου».

«Κάπως μου φάνηκε πιο απλό με τον Σίμο να γίνω γονιός, όμως του είπα την επιθυμία μου η οποία ήταν πάντα να υιοθετήσω ένα παιδί. Το συζητήσαμε και εκείνος συνδέθηκε με αυτό. Ξεκινήσαμε την διαδικασία, ξεκινήσαμε από την Ελλάδα που τότε ήταν πολύ πιο δύσκολα ακόμα τα πράγματα με την υιοθεσία οπότε στραφήκαμε πολύ γρήγορα στην ιδέα της διακρατικής υιοθεσίας και μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας, θέλαμε την Αφρική, μάς πρότειναν την Αιθιοπία, που ήταν τα πράγματα πιο απλά τότε».

«Δεν ήταν όμως εύκολα, ήταν δύσκολα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία γιατί τύχαμε σε μια περίοδο που υπήρξαν και πολλά εμπόδια, αλλά τα καταφέραμε» συμπλήρωσε, επίσης, η Βίκυ Βολιώτη.

«Η πρώτη περίοδος ήταν μια πρόκληση.Όταν την πήραμε ήταν οκτώ μηνών μωράκι. Η Άννα θέλει αδερφάκι, δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν έχω αποκτήσει ».

«Η Άννα ξέρει από πολύ μικρή ότι είναι υιοθετημένη» εξομολογήθηκε.

Η Βίκυ Βολιώτη είχε μητέρα Γερμανίδα και μεγάλωσε έως τα 5 της χρόνια στη Γερμανία. Στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και πέρασε υπέροχα παιδικά χρόνια στο Χαλάνδρι.