Βαλέρια Κουρούπη για τα στερεότυπα: Πρέπει να κάνουμε παιδί και σε 6 μήνες να είμαστε... φέτες

Δημοσιεύθηκε στις

Η Βαλέρια Κουρούπη μίλησε για τα στερεότυπα της κοινωνίας που την ενοχλούν, αλλά και το πως άλλαξε τη ζωή της ο ερχομός του γιου της Οδυσσέα.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, στην εκπομπή Μαμά-δες με την Τζένη Θεωνά, στα πρώτα χρόνια με τον γιο της: «Έκανα παιδί λίγο πριν τα 30. Θυμάμαι τη δυσκολία του να δουλεύεις και να νιώθεις τις ενοχές ότι λείπεις πάρα πολύ από το παιδί, αλλά θυμάμαι και την αφοσίωσή μου, όπως θυμάμαι τον κόπο, τον μόχθο και την αγωνία. Να τα λέμε αυτά, μη λέμε μόνο τις ομορφιές της μητρότητας», ανέφερε η Βαλέρια Κουρούπη.


Και συμπλήρωσε για εκείνη την περίοδο: «Καθόμασταν στο θέατρο, όλοι ήταν χαρούμενοι και εγώ πάντα είχα ένα αγκάθι γιατί έλειπα από εκεί απ’ όπου έπρεπε να είμαι. Αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Σήμερα το παιδί μου είναι ενήλικας και όταν είμαι κάπου μακριά, ακόμα και στις διακοπές μου, νιώθω δεν είναι το όλον μου εκεί, είναι σαν να μια αποσκευή να την έχεις αφήσει πίσω και μου λείπει», εξομολογήθηκε η Βαλέρια Κουρούπη για τον γιο που απέκτησε με τον Νίκο Ξύδη.

Μιλώντας για το πρώην σύζυγό της ως πατέρα σημείωσε πως: «Ήταν ένας μπαμπάς Πίτερ Παν. Συναισθηματικά ήταν πάρα πολύ εκεί. Βοήθησε τρομερά στη πνευματικό- συναιθηματο-καλλιτεχνική ανάπτυξη του γιου μας. Στα πρακτικά του παιδιού ήμουν πολύ μόνη μου, ήμουν ήσυχη στα συναισθηματικά. Όταν ήμουν έγκυος έργα στη μαμά μπυ δεν θα σε χρειάζομαι, έχω τον Νίκο. Κι εκείνος είχε αυτή την πρόθεση, αλλά δεν βγήκε στην πράξη».

«Ο Νίκος δεν ήθελε δεύτερο παιδί για πρακτικούς λόγους, επειδή ήμασταν καλλιτέχνες, υπήρχε μια ανασφάλεια, είχε έρθει σιγά σιγά η κρίση. Κι εγώ του έλεγα, μην ανησυχείς θα τα κάνω όλα εγώ. Έχω ένα παιδί υπέροχο. Αν δεν είχα κάνει καθόλου θα ήμουν πολύ στενοχωρημένη. Ενώ αρχικά δεν με ενδιέφερε η μητρότητα, ο Νίκος ήθελε πολύ να κάνουμε. Από όταν έκανα το παιδί ήθελα, άλλα τρία. Ενώ κουράστηκα πάρα πολύ, μου άρεσε πολύ η διαδικασία του να μεγαλώνω παιδιά».

Η Βαλέρια Κουρούπη δεν έκρυψε την επιθυμία της να αποκτήσει ένα ακόμη παιδί: «Μεγαλώνω πολύ πια, το σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα παιδί, αλλά δεν έχω το κουράγιο να γυρίσω πίσω σε όλα αυτά, δεν με πειράζει τόσο η βρεφική ηλικία αλλά το μετά, όταν ξεκινά το σχολείο. Θα είμαι μια μεγάλη γυναίκα, θέλει αντοχές άλλου τύπου», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

«'Έχω ένα παιδί που έχει μάθει να σέβεται τον άνθρωπο» είπε για τον χαρακτήρα του γιους της.

«Ήταν 15 χρονών ο γιος μου όταν χώρισα. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρυσή στιγμή να δει το παιδί, έναν γονιό να φεύγει από το σπίτι. Εκεί είναι που συνειδητοποιεί το παιδί τι συμβαίνει. Όμως τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα είναι πιο θλιβερό για ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα σφιχτό περιβάλλον».

Μιλώντας για την εμφάνιση της υπογράμμισε: «Και θα γεράσω και το περιμένω πως και πως. για να γυρίσουμε και στη μητρότητα που πρέπει να κάνουμε παιδί και σε έξι μήνες να είμαστε φέτες, αυτό δεν γίνεται. Δηλαδή δεν αγαπάς ότι αυτή η μικρή κυτταρίτιδα που θα δεις είναι από την εγκυμοσύνη σου; Δεν θα είχες κάνει παιδί! Αυτή η κοιλιά σου που είναι πιο χαλαρή από ότι πριν, ήταν τόση..., ήταν το παιδί σου εκεί μέσα. Αυτό είναι ένα δώρο»

Η Βαλέρια Κουρούπη θα συνεργαστεί και καλλιτεχνικά με τον πρώην σύζυγό της. «Αν είχαμε εντάσεις δεν θα το κάναμε. Έχουμε πολύ καλή επαφή στην καθημερινότητα, και καλλιτεχνικά επικοινωνούμε. Καλλιτεχνικά είμαστε ένα δίδυμο».