Το 8χρονο αγγελούδι που πέθανε στα χέρια του 40χρονου άντρα της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

..Από εσωτερικά τραύματα μετά από σεξουαλική κακοποίηση

Ένα 8χρονο κορίτσι πέθανε στην Υεμένη τη νύχτα του γάμου της… από εσωτερικά τραύματα μετά από σεξουαλική κακοποίηση.


Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της, ο οποίος είχε πέντε φορές τα χρόνια της.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της φυλής των Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία.

Το τραγικό τέλος αυτής της ιστορίας στρέφει την προσοχή στο πολύ σοβαρό ζήτημα των αναγκαστικών γάμων παιδιών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα ποσοστά τρομάζουν…

"Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), μεταξύ 2011 και 2020, περισσότερα από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν νύφες κατά την παιδική τους ηλικία. Επιπλέον, από τα 140 εκατομμύρια κορίτσια που θα παντρευτούν πριν από την ηλικία των 18 ετών, 50 εκατομμύρια θα είναι κάτω από την ηλικία των 15. "

Τα κορίτσια που εξαναγκάζονται σε γάμο από τόσο μικρή ηλικία δεν χάνουν μόνο την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση αλλά συνήθως υποβάλλονται σε σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική βία.

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα είναι ότι στις περιοχές αυτές δεν έχει καθιερωθεί ακόμα ο ορισμός του «παιδιού» που έχει συμφωνηθεί σε όλον τον κόσμο. Αυτό αφήνει διάφορες ερμηνείες στο εσωτερικό των χωρών και την ελάχιστη προστασία για εκείνους που επηρεάζονται.

Η δημιουργία αυτού του ορίου ηλικίας είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων των οργανώσεων, όπως HRC που ήταν υπεύθυνοι για τη δημοσίευση της έκθεση "Πώς μπορείτε να επιτρέπεται μικρά κορίτσια να παντρευτούν;”.

Οι περισσότεροι οργανισμοί που υποστηρίζουν την επιβολή του ορίου ηλικίας συμφωνούν ότι τα 18 θα πρέπει να είναι η νόμιμη ηλικία για γάμο.

Τον Φεβρουάριο του 2009, ένας νόμος που δημιουργήθηκε στην Υεμένη που καθορίζουν την ελάχιστη ηλικία για γάμο στα 17 δυστυχώς, καταργήθηκε ως  αντι-ισλαμικός.