Tips: 4 κριτήρια για να επιλέξεις το κατάλληλο Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κάθε Σεπτέμβρη, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες σηματοδοτεί και τη γενικότερη επιστροφή των παιδιών στην καθημερινότητα τους, που περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογία πρωταγωνιστούν στο ημερήσιο πρόγραμμα τους με αποτέλεσμα η επιλογή του κατάλληλου Κέντρου Ξένων Γλωσσών να αποτελεί βασικό προβληματισμό για τους γονείς.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν τέσσερα  βασικά κριτήρια επιλογής που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς που αναζητούν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό χώρο για τα παιδιά τους ή τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν οι ίδιοι τις γνώσεις τους, να εντοπίσουν και να επιλέξουν το σωστό συνεργάτη:


1. Ο επαγγελματισμός και η οργάνωση

Ξεκινήστε την έρευνα αγοράς αρκετά νωρίς. Αναζητήστε στο διαδίκτυο ή στη γειτονιά σας, έγκυρα και πιστοποιημένα κέντρα ξένων γλωσσών. Κάθε σύγχρονο κέντρο οφείλει να διαθέτει ιστοσελίδα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα μαθήματα, το πρόγραμμα, τη μέθοδο διδασκαλίας και τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει δημιουργήσει με Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Φορείς και Ιδρύματα.

2. Το εξειδικευμένο προσωπικό και ο χώρος

Αφού κάνετε μία πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο, το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε το χώρο. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους υπεύθυνους, να γνωρίσετε τους διδάσκοντες και να δείτε το χώρο μαζί με τα παιδιά σας ως μία πρώτη εξοικείωση με το περιβάλλον. Δώστε έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική και την ατμόσφαιρα, ελέγξτε αν χρησιμοποιείται σύγχρονος ψηφιακός εξοπλισμός και επιβεβαιώστε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid19.

Tips: 4 κριτήρια για να επιλέξεις το κατάλληλο Κέντρο Ξένων Γλωσσών

3. Η φιλοσοφία και η εκπαιδευτική μέθοδος 

Ο τρόπος προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι υψίστης σημασίας καθώς ο εξοπλισμός και ο φιλικός χώρος ενός κέντρου δεν επαρκούν. Δώστε έμφαση στην πολυετή εμπειρία του συνεργάτη που θα είναι σε θέση να καταρτίζει εξειδικευμένα και αποδοτικά προγράμματα σπουδών για όλα τα επίπεδα και ηλικίες.

4. Οι συνολικές παρεχόμενες υπηρεσίες 

Καθώς η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ και η ανάγκη να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα γίνεται διαρκώς πιο έντονη, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα πολυχώρο εκπαίδευσης και όχι ένα απλό φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Αν είστε γονιός, θα εξυπηρετηθείτε από την ευκολία του να επισκέπτεστε έναν μόνο χώρο για όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών σας (ξένες γλώσσες, πληροφορική, ρομποτική κ.α.), σε ανθρώπους που ήδη εμπιστεύεστε ενώ αν φροντίζετε για τη δική σας επιμόρφωση, η εξοικονόμηση, χρόνου σε περιττές διαδρομές θα σας φανεί σωτήρια.

Το δίκτυο κέντρων ξένων γλωσσών, The Scholars Group, προσφέρει από το 2002 ένα σύνολο εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου όπως ξένες γλώσσες, πληροφορική, ρομποτική κ.α. που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Η εξειδικευμένη διοικητική και εκπαιδευτική ομάδα, σχεδιάζει κάθε χρόνο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στις επιστήμες της παιδαγωγικής, της γλωσσολογίας και της διδακτικής που εγγυόνται άμεσα αποτελέσματα. Καθώς οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα 27 κέντρα του δικτύου ή στο www.the-scholars.gr και ενημερωθείτε από τους ειδικούς για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα της νέας σχολικής σεζόν.

Tips: 4 κριτήρια για να επιλέξεις το κατάλληλο Κέντρο Ξένων Γλωσσών