Τι να προσέξεις στις αποκριάτικες στολές

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τι να προσέξεις στις αποκριάτικες στολές

Αν είσαι από αυτούς που τρελαίνονται για τις Απόκριες και θέλουν να εντυπωσιάζουν με τις αποκριάτικες στολές τους, τότε αυτό το κείμενο σε ενδιαφέρει πολύ.


Για να μη σου βγει ξινό το μασκάρεμα, το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει:

Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες από τα ρούχα που φοράς καθημερινά. Για αυτό πρόσεχε. Μείνε μακρυά από κεριά, τσιγάρα, τζάκια κτλ.
Προτού χρησιμοποιήσεις τα αποκριάτικα σπρέι, φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης και φυσικά απόφυγε να ψεκάσεις στο πρόσωπο και ειδικά στα μάτια και φυσικά κράτησέ τα μακριά από φλόγες, καθώς τα περισσότερα είναι εύφλεκτα.
Θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα, μεταξύ άλλων και τις ενδείξεις:
δοχείο υπό πίεση, το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου, να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC και να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση.
Καθώς στα παιδικά χέρια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα, κράτησέ τα μακρυά για σιγουριά.

Και τώρα που είπα για παιδιά. Το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει για τους μικρούς μασκαράδες:

• Οι στολές για τα παιδιά έως 7 ετών (ύψος 1.34μ.) δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού για λόγους ασφαλείας.
• Αν είναι από 7 έως 14 ετών, τα κορδόνια στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού δεν πρέπει να είναι μακρύτερα από 7,5 εκατοστά, ούτε να έχουν κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες.
• Τα μόνα ελαστικά κορδόνια που μπορούν να έχουν είναι οι τιράντες ώμων και τα κορδόνια που δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού.
• Τα κορδόνια στην περιοχή του θώρακα και της μέσης δεν πρέπει να είναι μακρύτερα από 14 εκατοστά.
• Όσες στολές δένουν με κορδόνια στο πίσω μέρος του λαιμού, δεν πρέπει να φέρουν ελεύθερες άκρες στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
• Όσα δένουν μπροστά δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες, σαν ζώνες (πάχους 3cm και άνω), μακρύτερες των 36 εκατοστών σε μήκος.
• Στα παντελόνια τα κορδόνια θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό της στολής, ενώ στην περιοχή των μηρών επιτρέπεται να έχουν μόνο εσωτερικά κορδόνια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά σε πόρτες σχολικών λεωφορείων ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα.
• Ούτε τα μανίκια επιτρέπεται να έχουν κορδόνια που προεξέχουν από το κάτω άκρο τους.

Γενικώς, μακρυά από μανίκια αν γίνεται. Και πάντα τα μάτια σας στραμμένα στο παιδί.