Τέα Πρέλεβιτς: Το νέο μήνυμα μετά την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της

Δημοσιεύθηκε στις

Η Τέα Πρέλεβιτς πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων, και ένιωσε πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη που με αυτόν τον τρόπο κέρδισε χρόνο στη γονιμότητα.

Μάλιστα θέλησε να βοηθήσει ενημερώνοντας για το πως εξελίχθηκε και πως βίωσε η ίδια τη διαδικασία. Στο πλευρό της πάντα και η αδερφή της, Άννα Πρέλεβιτς, η οποία και την στηρίζει σε κάθε της απόφαση.


Σήμερα η Τέα Πρέλεβιτς ανάρτησε μια φωτογραφία, στην οποία κρατά ένα παιδικό φορμάκι με ένα σημαντικό μήνυμα. "Ήξερες ότι το 1986 γεννήθηκε το πρώτο μωράκι από κατεψυγμένο ωάριο"; Ειλικρινά εμείς δεν το ξέραμε...

Διαβάστε όσα έγραψε:

«Πρόσφατα έμαθα ότι το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε από κατεψυγμένο ωάριο ήταν πίσω στο 1986! 
 
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είχα την εντύπωση ότι η διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων ήταν μια νέα τεχνολογία - η πραγματικότητα είναι όμως ότι υπάρχει εδώ και πάνω από 30 χρόνια, κι εξελίσσεται διαρκώς!

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα άλλαξε και η νομοθεσία σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση & το ηλικιακό της όριο. Όλες οι γυναίκες μπορούν πλέον να καταψύξουν τα ωάριά τους - όχι μόνο για ιατρικούς, αλλά και για προσωπικούς λόγους (το λεγόμενο "social freezing"). 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στην καμπάνια @isostistigmi ! Με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών και επιστημόνων, λύνει κάθε απορία για την κατάψυξη ωαρίων και τη διατήρηση της γονιμότητας.

Θέλω να ξαναπώ άλλη μια φορά, με αφορμή τα παραπάνω, το πόσο ευγνώμων & τυχερή νιώθω για την εποχή που ζούμε... Η επιστήμη + η νομοθεσία βαδίζουν σταθερά προς το όφελος της σύγχρονης γυναίκας!», έγραψε στο instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tea Prelevic (@teaprelevic)