Τα πρώτα λόγια της 26χρονης ανεμβολίαστης μετά την καισαρική

Δημοσιεύθηκε στις

Η 26χρονη Μαρία, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με κορονοϊό και παραλίγο να διασωληνωθεί προκειμένου να σωθεί η ζωή της. Νωρίτερα γέννησε με καισαρική, ώστε οι γιατροί να καταφέρουν να σώσουν αυτή και το έμβρυο. Η Μαρία  μίλησε στο Mega και περιέγραψε πως βιώνει αυτή την περιπέτεια. Τα λόγια της συγκλονίζουν για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

«Χάλια ακόμα, έχω οξυγόνο, πολλά- πολλά δεν ξέρω ακόμα αλλά πειράχτηκαν τα πνευμόνια. Το μωρό είναι μια χαρά, δεν έχει τίποτα», δήλωσε η 26χρονη μητέρα μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκείνη και η νεογέννητη κορούλα της, σε ξεχωριστά βεβαίως δωμάτια.

Η Μαρία γλίτωσε στο παρά πέντε τη διασωλήνωση χτες βράδυ με τους γιατρούς να προχωρούν σε καισαρική τομή. «Έπρεπε να μου πάρουν το μωρό, γιατί μου πίεζε τα πνευμόνια, με πίεζε η μικρή. Μπήκα στον μήνα μου εχθές. Το μωρό είναι φυσιολογικό, μπήκα στον μήνα μου και το γέννησα», ανέφερε η 26χρονη.

Έχει δει μόνο μία φορά το μωρό της

Μόνο μια φορά κατάφερε να δει το μωρό που έφερε χτες στον κόσμο. Όπως λέει, αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι που καλείται να αντιμετωπίσει. «Το είδα μόνο την πρώτη ημέρα, χθες» υπογράμμισε. Η Μαρία είναι μία από τις δεκάδες εγκυμονούσες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν όσο κυοφορούσαν. Τελικά νόσησε και βρέθηκε να νοσηλεύεται εκείνη και το μωρό της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Στο ερώτημα αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και αν θα έκανε το εμβόλιο, η 26χρονη τονίζει ότι «το φοβάμαι πάλι για ένα μωρό, αλλά εγώ θα το κάνω σίγουρα όταν βγω. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω».