Συνελήφθη η Ρούλα Πiσπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας - Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δεν το χωράει ο νους... Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, συνελήφθη για το θάνατο των της πρωτότοκος κόρης της Τζωρτζίνας. Αν κι όλα έδειχναν εσχάτως, ότι η "μάνα" ήταν υπεύθυνη για το θάνατο των άτυχων παιδιών, όλοι θέλαμε να διαψευστούμε. Εις μάτην...

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήξεραν από την πρώτη στιγμή τι είχε συμβεί. Μεθοδικά συγκέντρωναν όλο αυτόν τον καιρό στοιχεία, από καταθέσεις για να "δέσουν" την υπόθεση. Η αρχή του τέλους ήρθε με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρή Τζωρτζίνας. Στον οργανισμό της αχνιχνεύθηκε κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία, η οποία σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και μέσα σε 15 λεπτά θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσσει τις αεραγωγούς οδούς.


Η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της. Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:


Νωρίτερα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, δίωξη που αφορά στον θάνατο της 9χρονης.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Τα πρώτα λόγια της στους αστυνομικούς που έφτασαν στην Πάτρα

Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια” φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Σημειώνεται ότι από τα άλλα δύο παιδιά έχουν κρατηθεί τα δείγματα, τα οποία θα εξεταστούν σύντομα

Αύριο η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή, οπότε κι αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.