Στη φυλακή μητέρα που πρόσεχε την κόρη της υπό την επήρεια αλκοόλ - «Η μαμά θα πέσει από τις σκάλες»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στη φυλακή οδηγήθηκε μια 49χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ενώ ήταν μόνη της με την 7χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα να την εκθέσει σε κίνδυνο.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ενοχή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνοκαι βία κατά υπαλλήλων, καθώς στη θέα των αστυνομικών που κλήθηκαν να επιληφθούν προέβαλε αντίσταση, χτυπώντας τους με κλωτσιές και μπουνιές. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και αποφάσισε να εκτίσει τους δύο πρώτους μήνες της ποινής, ενώ το υπόλοιπο αυτής το ανέστειλε επί τριετία.


Σύμφωνα με τη δικογραφία την αστυνομία ενημέρωσε ο παππούς της επτάχρονης - πεθερός της κατηγορούμενης, μετά από κλήση που δέχθηκε από την ανήλικη η οποία του ζήτησε να την πάρει από το σπίτι της για να την πάει στην παιδική χαρά. Όταν ο 74χρονος πήρε το κορίτσι από το σπίτι, εκείνη του είπε ότι η μητέρα της ήταν μεθυσμένη και φοβόταν να μείνει μόνη της μαζί της στο σπίτι.

«Μόλις η εγγονή μου είδε την μητέρα της μου είπε “ωχ παππού η μαμά θα πέσει από τις σκάλες γιατί είναι πολύ μεθυσμένη”» ανέφερε ο 74χρονος στους δικαστές, εξηγώντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα της ανήλικης ήταν μεθυσμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εξέταση της από τους αστυνομικούς, η επτάχρονη ανέφερε ότι η μητέρα της έχει οδηγήσει μεθυσμένη το αυτοκίνητο με εκείνη να βρίσκεται εντός του οχήματος, ενώ μια φορά είχαν και τροχαίο ατύχημα.

Σημειώνεται ότι οι γονείς της ανήλικης είναι χωρισμένοι και το παιδί μένει κάποιες ημέρες με τους παππούδες του.