Στη φυλακή για άλλους έξι μήνες θα παραμείνει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισιρίγκου με απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενόψει της συμπλήρωσης, στις αρχές Απριλίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 34χρονη, η οποία δικάζεται για τον θάνατο αλλά και την απόπειρα που έκανε σε βάρος της ζωής της πρωτότοκης κόρης της, θα πρέπει να παραμείνει στην φυλακή, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση.


Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η κατηγορουμένη δικάζεται για αδίκημα που προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης και ως εκ τούτου η προσωρινή κράτηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπει ο νόμος.

Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, ζήτησε ένα αφαιθεί ελεύθερη, καθώς όπως ισχυρίστηκε κανένας δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη στο κοριτσάκι. Επίσης είπε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη.

Σημειώνεται, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κριθεί προφυλακιστέα στις 4 Απριλίου μετά την απολογία της για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στην πορεία τής ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού.