Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχασε τη γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό του Ρολάντ Γκαρός - Τα συγκινητικά λόγια του

Δημοσιεύθηκε στις

Δεν είχε μόνο το ψυχολογικό βάρος και την πίεση του πρώτου του τελικού σε Γκραν Σλαμ χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Ρολάντ Γκαρός. Είχε να διαχειριστεί και μια σημαντική απώλεια. Πέντε λεπτά πριν μπει στα κορτ για να δώσει την πιο σπουδαία, μέχρι τώρα, μάχη στην καριέρα του, έχασε τη γιαγιά του.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε σαν λιοντάρι χθες στο Παρίσι, απέναντι στον "γίγαντα" Νόβακ Τζόκοβιτς, σ' έναν τελικό – θρίλερ, αλλά υπέκυψε με 3-2 σετ, στην ανωτερότητα και την εμπειρία του αντιπάλου του, και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σήμερα ο Έλληνας τενίστας, μάλιστα αποκάλυψε πως έχασε τη γιαγιά του, πέντε λεπτά πριν από τον αγώνα του μεγάλου τελικού. Διαβάστε τα συγκινητικά λόγια που έγραψε γι' αυτήν.

"Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη με τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα η πίστη για τη ζωή και η θέληση της οποίας να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να είσαι ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό», εξομολογήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.