Σπύρος Παπαδόπουλος: Με τον γιο μου πάμε τσάρκες σε μπαράκια, αλλά είμαι μπαμπάς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υποδέχθηκε την Τζένη Θεωνά και την εκπομπή «Μαμά-δες» στο θέατρο Κάππα. για μίλησε για τον μοναχογιό του, τις γυναίκες της ζωής του και το θέατρο.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην πατρότητα και στον γιο του λέγοντας: «Ήμουν πολύ κολλημένος σαν μπαμπάς. Για χρόνια, το παιδί μου δεν κοιμόταν αν δεν του έλεγα μία ιστορία από το μυαλό μου. Πολλές φορές περίμενε να γυρίσω στις 12 η ώρα, για να του πω την ιστορία και να κοιμηθεί. Έχω κάνει και χοντράδες. Τον έχω ξεχάσει σε καρότσι στο σούπερ μάρκετ και γύρισα στο σπίτι μόνο με τα ψώνια. Δεν μου τον ξαναέδωσε ποτέ η Αθηνά. Τότε με ρώτησε η Αθηνά “το παιδί το άφησες απ’ έξω;”. Λέω “ποιο παιδί; Αμάν, το παιδί!”. Το σούπερ μάρκετ ήταν κοντά μας, στα 200 μέτρα, τον είδα στο καρότσι. Γυρνάω στο σπίτι και μου λέει η Αθηνά “Εσύ παιδί δεν ξαναπαίρνεις”» δήλωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην Τζένη Θεωνά.


Όταν άκουσε ότι θα γίνει μπαμπάς αισθάνθηκε: «πολύ περίεργα. Χάρηκα ναι, αλλά ήταν ένα πολύ μαλλί - κουβάρι μέσα μου, σκέψου ότι ήταν 6 μηνών αυτός και έτυχε να γυρίσω νωρίς και να λέω στην Αθηνά “ντύσου να πάμε κάπου” και μου έλεγε “ναι πάω”. Και της έλεγα “άντε γιατί αργείς;”, Και μου λέει “έχουμε το παιδί μέσα, πας καλά;” Κι έλεγα "ωχ έχουμε το παιδί". Άργησα πολύ να έρθω… αλλά όταν ήρθα, ήρθα για τα καλά» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αποκάλυψε ότι έδωσαν μεγάλο αγώνα, με την πρώην γυναίκα του Αθηνά Τσιλύρα ώστε να μην γίνει ο γιος τους ηθοποιός « Είχα δει παιδιά άλλων ηθοποιών που το έκαναν μόνο γιατί τους άρεσε ο γυαλιστερός κόσμος που είχαν συνηθίσει. Εμείς δεν λέγαμε ούτε τη λέξη «θέατρο» στο σπίτι. Λέγαμε απλά πάω στη δουλειά. Μετά όταν τον είδαμε σε μια σχολική παράσταση είπα στην Αθηνά «εντάξει το σώσαμε, δεν τα λέει». Κι όταν τον ρώτησα πως ένιωσε μου απάντησε "χάλια"» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» που έχει αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό, μίλησε για την άποψή του για τον γάμο γενικότερα. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν ένιωσε ποτέ συμβιβασμένος με την έννοια της λέξης γάμος: «Ήμουν πάντα φανατικά εναντίον του γάμου γιατί δεν μου αρέσει ο γάμος. Δεν ξέρω γιατί. Πάντα είχα ένα θέμα με τον χρόνο, ότι αφήνει μια σκόνη πάνω στους ανθρώπους για την οποία αισθάνεσαι λίγο χαζός. Είσαι μια μαριονετούλα που σαν να λέει κάποιος από πάνω «κοίταξε τους, αυτοί οι δυο τώρα είναι ερωτευμένοι… ελάτε, παιδιά, να σας τους δείξω και μετά από δέκα χρόνια για να δείτε». Δεν μου άρεσε, λοιπόν, από εγωισμό να είμαι ένα υποκείμενο αυτού του νόμου. Αλλά έκανα όμως δυο γάμους», δήλωσε στην εκπομπή.

Το διαζύγιο με την Αθηνά Τσιλύρα δεν απέκοψε τελείως τη σχέση τους: «Μετά το διαζύγιο δεν βρήκαμε εύκολα τον δρόμο, απλά ήταν πολύ μεγάλη η αγάπη και των δύο για το παιδί και τελικά αυτό υπερίσχυσε. Μετά πέρασε και λίγο ο χρόνος οπότε εξομαλύνθηκαν τα πράγματα, αμβλύνθηκαν οι γωνίες και έγιναν όλα ωραία και πολιτισμένα, όπως θα έπρεπε να είναι», είπε ο Σπύρος Παπαδόπουλος περιγράφοντας το πρώτο διάστημα του χωρισμού τους.

Για τη σχέση του γονιού με το παιδί του, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ανέφερε ένα παράδειγμα της μητέρας του: «Γονιός είσαι δια βίου, δεν το συζητάω, και βλέπω αυτό που κοροϊδεύαμε. Μου έλεγε, ας πούμε, η μάνα μου, όταν ήμουν 35 χρονών, πως της έλεγαν «τι καλός που είναι στο θέατρο ο γιος σου» και τους απαντούσε, «ποιο θέατρο ρε παιδιά, το θέμα είναι να βάζει το μπουφάν του». Αυτό το γραφικό, ναι, αλλά έτσι είναι. Δια βίου είσαι γονιός και ας είναι 60 χρονών ο γιος σου και εσύ ας είσαι 96», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ομολόγησε δε ότι όταν πηγαίνει ο 28χρονος γιος του Αλέξανδρος να τον δει στο θέατρο έχει τρακ. «...διότι τον εμπιστεύομαι πολύ έχει ένα παρά πολύ ωραίο μυαλό, πολύ φωτεινό, τον θαυμάζω, από μικρό. Εμπιστεύομαι την κρίση του πολύ. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, τα λέμε όλα, κι αυτά που δεν λέει με τη μαμά του, γκομενικά, αλλά είμαι μπαμπάς. Κάνουμε παρέα, πάμε σε μπαράκια, κάνουμε τσάρκες. Αλλά είμαι ο μπαμπάς».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε παιδικά του χρόνια και εξήγησε γιατί δεν έχει κάνει περιουσία παρότι έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια και σε μεγάλες επιτυχίες σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

«Μεγάλωσα σε μία φτωχογειτονιά όπου ο πλουσιότερος δεν είχε να φάει. Νομίζαμε ότι αυτό είναι το κανονικό, οπότε περνάγαμε ωραία. Ένας λόγος γιατί δεν θα έχω ποτέ λεφτά είναι ότι έχω ενοχή. “Δώσε, μοίραζε γιατί δεν είναι σωστό να έχω λεφτά”».