Σπίτι μου: Το νέο ζευγάρι που αγόρασε το δικό του... κεραμίδι υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο 31χρονος Σπύρος και η 29χρονη Ραφαέλα, ιδιωτικοί υπάλληλοι, έχουν δύο μικρά παιδιά και μέχρι πρότινος ενοικίαζαν ένα μικρό διαμέρισμα στο Γαλάτσι. Ήταν από τις νέες οικογένειες που δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν στα ενοίκια, που πλέον έχουν εκτοξευθεί.

Όνειρο τους ήταν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, και τα λεφτά που θα έδιναν για το ενοίκια να πιάνουν τόπο. Το κατόρθωσαν επωφελούμενοι μέσα από το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Πλέον το νεαρό ζευγάρι και τα δυο του παιδιά ζουν σ' ένα μεγαλύτερο δικό τους σπίτι, στην ίδια περιοχή, στο Γαλάτσι, επωφελούμενοι από το πρόγραμμα .


Με το επιδοτούμενο από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στεγαστικό δάνειο απέκτησαν το δικό τους «κεραμίδι», καταβάλλοντας κάθε μήνα για την αποπληρωμή του περίπου το μισό ποσό, συγκριτικά με το ενοίκιο που θα πλήρωναν για αντίστοιχο σπίτι. (Το κράτος πληρώνει μεγάλο ποσοστό της δόσης).

Μάλιστα σήμερα δέχθηκαν μια σημαντική επίσκεψη, τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τη θέα του σπιτιού.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους τη διαδικασία και πως κατάφεραν να επωφεληθούν. Τους άκουσε με προσοχή να αφηγούνται  την εμπειρία τους και συζήτησαν τρόπους βελτίωσης του προγράμματος «Σπίτι μου», για την περαιτέρω στήριξη των νεαρών δανειοληπτών.

Το ζευγάρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στο σκέλος της ιδιωτικής συμμετοχής, πρότεινε να αυξηθεί το ανώτατο ποσό του δανείου πάνω από το υφιστάμενο πλαφόν των 150.000 ευρώ ή να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης συμπληρωματικού δανείου.

Ο Σπύρος και η Ραφαέλα πρότειναν, επίσης, να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία να αναρτούν τις διαθέσιμες κατοικίες οι ιδιοκτήτες, ώστε να καταστεί πιο εύκολος και πιο οικονομικός ο εντοπισμός των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.