Σάκης Αρναούτογλου: Τι τον ρωτά ο 21χρονος γιος του και ποια είναι η σχέση με τον αδελφό του Γρηγόρη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε στο Μαμά-δες και την Ζωή Κρονάκη για τον γιο του Τηλέμαχο που είναι 21 ετών και είναι φοιτητής, για την γνωριμία με την σύζυγο του, αλλά και για την σχέση του με τον αδερφό του Γρηγόρη.

Αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος περιέγραψε με χιούμορ, προβλέψεις που έπεσε έξω, αλλά και την κορυφαία στιγμή που η Ολυμπιακή Επιτροπή τον συνεχάρη. «Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπάει κάτι περισσότερο από τη μετεωρολογία. 6-7 χρονών κοιτούσα την κίνηση των νεφώσεων στα βουνά και υπολόγιζα την ταχύτητα των νεφώσεων και είχα λουλούδια στα χέρια μου για να δω την ταχύτητα του ανέμου» είπε για την αγάπη του για τη μετεωρολογία.


Ο Σάκης Αρναούτογλου και η σύζυγος του έχουν υιοθετήσει τον γιο τους, που πλέον είναι 21 ετών. Μίκης και για το ρόλο του γονέα.

«Πολύ δύσκολος είναι ο ρόλος του μπαμπά και της μαμάς. Δεν προλαβαίνεις να δεις πόσο γρήγορα κάτι επιδρά στα παιδιά. Είμαι κοντά του αλλά οι σταθερές δεν νομίζω ότι ισχύουν όπως ίσχυαν πριν από κάποια χρόνια» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι ο γιος του δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αγάπη στη μετεωρολογία. «Με ρωτάει τι να βάλω; Να βάλω το μπουφάν ή το μαύρο ή φούτερ; Θα βρέξει, να τους πω;» είναι κάποιες από τις ερωτήσεις του γιου του.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι τον ρωτά ο 21χρονος γιος του και ποια είναι η σχέση με τον αδελφό του Γρηγόρη

Στη συνέχεια μίλησε για τη σύζυγό του που γνώρισε στο Μεξικό έπειτα από ένα αυθόρμητο ταξίδι από αυτά που του άρεσε να κάνει με την παρέα του. Από την αρχή ήξεραν πως ήθελαν να υιοθετήσουν και όχι να κάνουν βιολογικά παιδιά.

«Ήμασταν αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε από την αρχή γιατί υπάρχει τέτοια ανάγκη από αγάπη και μετά από χρόνια μας επέλεξε ο Τηλέμαχος. Ήταν εθελόντρια η γυναίκα μου στην "Άρσις", στα παιδιά εκεί. Μου ζήτησε να της μεταφέρω δύο τόπια για να ζωγραφίσουν. Ήρθε ο Τηλέμαχος και με ρώτησε που έχω ταξιδεύσει. Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία. Η διαδρομή ήταν δύσκολη γιατί ήταν μεγάλο παιδί. Η επιλογή ήταν δική του. Τον γνωρίσαμε στα 9 και μετά από ένα χρονικό διάστημα ρωτήθηκε εάν θέλει να έρθει στο διαμέρισμα που μένουμε, απάντησε θετικά κι αυτό ήταν».

«Όλοι οι γονείς είτε υιοθετούν είτε όχι πασχίζουν. Ένα παιδί όταν υιοθετείται λίγο μεγάλο έχει τα δικά του βιώματα, τα οποία, όταν είναι σε ένα ορφανοτροφείο οι μοναξιές, οι σκέψεις... Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθείς στην ίδια συχνότητα με το παιδί, όπως αν θα το είχες από μωρό. Το παιδί βρίσκεται από ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον βρίσκεται σε άλλο, με δύο ανθρώπους που έχουν άλλη φιλοσοφία ζωής, θεωρώ καλύτερη σε κάποια πράγματα, Θα πρέπει να προσαρμοστούμε κι εμείς και εκείνο. Αυτή η προσαρμογή θέλει κόπο, πολύ περισσότερο κόπο από ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Ήταν μια κοπιαστική περίοδος. Τα καταφέραμε, αλλά΄είναι και καλός άνθρωπος ο Τηλέμαχος, δεκτικός, ακούει» πρόσθεσε.

Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είναι πολύ δεμένα αδέρφια. «Είναι αυτός που βλέπετε στην τηλεόραση, αυτό το έξω καρδιά. Είμαστε πάρα πολύ αγαπημένα αδέρφια, με έχει βοηθήσει πολύ, του χρωστάω πολλά γιατί μου στάθηκε σε καταστάσεις δύσκολες και βρέθηκε εκεί και δεν μάσησε».