Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μαμά γιατί τρέμω;» - Το λάθος που την «πρόδωσε» στην παιδίατρο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τη θλιβερή υπόθεση της Πάτρας με το θάνατο των τριών παιδιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία «ενοχοποιούν» τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, καθώς κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της.

Η Ρούλα ΠΙσπιρίγκου προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς για τα επεισόδια με σπασμούς της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που κατηγορείται ότι την σκότωσε με θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Οι γιατροί, όμως, αυτά τα επεισόδια δεν τα είδαν ποτέ, γεγονός που τους είχε προβληματίσει.


Ένα λάθος της μητέρας στην περιγραφή των επεισοδίων που πάθαινε το παιδί φαίνεται ότι θορύβησε τους παιδιάτρους. Όταν το κοριτσάκι εισήχθη στο Ωνάσειο για να βάλει απινιδωτή, σε συζήτηση που είχε η Ρούλα με την παιδίατρο για τους σπασμούς της Τζωρτζίνας στο σπίτι, έκανε ένα λάθος το οποίο και εντόπισε η γιατρός και το ανέφερε στην κατάθεσή της.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε “μαμά κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;”», ανέφερε η παιδίατρος, Σταυρούλα Μπούντα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Δεδομένου ότι αυτό δε συνιστά σπασμούς, γιατί σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, η παιδίατρος ζήτησε να της διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο σπασμών. Τότε, η μητέρα της απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία, την οποία στη συνέχεια απώλεσε, σύμφωνα με την κ. Μπούντα.

Το ψέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου φάνηκε και η κατηγορούμενη προσπάθησε να το «μπαλώσει», ωστόσο δεν έπεισε την γιατρό.

Διέγραφε τις ηλεκτρονικές της αναζητήσεις - Οι επόμενες κινήσεις της αστυνομίας

Στο μεταξύ, μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί στις αστυνομικές αρχές η αρνητική στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου να δώσει τους κωδικούς του email της, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση των αστυνομικών στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ι φόβοι της Ρούλας και η μη συνεργασία της με τις Αρχές ώστε να προχωρήσει γρήγορα η έρευνα σχετικά με την πορεία της κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αλλά και να ελεγχθούν οι επικοινωνίες και οι λογαριασμοί της κατηγορούμενης, θεωρούνται επιβαρυντικά στοιχεία για την ίδια από τους αστυνομικούς .

Το στοιχείο εκείνο που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου φρόντισε να σβήσει τα ηλεκτρονικά «ίχνη» της και τις ύποπτες αναζητήσεις της.Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι επικεντρώθηκαν στο υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Παράλληλα έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια.

Η αστυνομία μπορεί να βρει λύσεις αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος ενώ αναμένεται να ζητήσει και από άλλα μέλη της οικογένειας να δώσουν τους κωδικούς τους στο πλαίσιο της έρευνας.

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται για 15η μέρα στις φυλακές Κορυδαλλού, αφιερώνει το χρόνο της είτε σε τηλεφωνικές συνομιλίες με την οικογένειά της και τους συνηγόρους της, είτε με το να βρίσκεται καθηλωμένη μπροστά στη τηλεόραση μέσα στο κελί της για να μαθαίνει τις εξελίξεις της υπόθεσής της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε τη Μεγάλη Δευτέρα την επισκέφτηκαν η μητέρα της και η αδερφή της, το τρίτο κατά σειρά επισκεπτήριο στο οποίο δεν εμφανίστηκαν οι συγγενείς της.