"ΖΥΓΙΖΑ 19 ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΓΛΙΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΕΞΙΑ"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Η 26χρονη Harriet Smith από το Norfolk, που έπασχε από ανορεξία και είχε φτάσει να ζυγίζει 19 κιλά, έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο, αλλά τελικά κατάφερε να «νικήσει» την «αρρώστια» της και να γυρίσει σελίδα στη ζωή της.


Τώρα ετοιμάζεται για να τρέξει στον Μαραθώνιο στο Λονδίνο.

Η νεαρή γυναίκα «πάλευε» με τη διατροφική της διαταραχή επί 12 χρόνια.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς της και ενός ειδικού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά της και πλέον ζυγίζει περίπου 60 κιλά, ενώ προπονείται σκληρά για να τρέξει στον μαραθώνιο, που διοργανώνεται για μια φιλοζωική οργάνωση, έχοντας ως σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους που υποφέρουν από ανορεξία

Η ίδια δήλωσε ότι παλιά έτρεχε με πρωταρχικό σκοπό να χάσει βάρος, αλλά τώρα τρέχει επειδή της αρέσει.

«Τώρα νιώθω πιο ολοκληρωμένη από ποτέ. Ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους με διατροφική διαταραχή. Χρειάζεται χρόνος, αλλά μπορεί κανείς να αναρρώσει.

Η ανορεξία τη «βρήκε» στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε 25 κιλά, ενώ συγχρόνως της παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα υγείας. Σταμάτησε η περίοδός της, ένιωθε πολύ κουρασμένη, ενώ εμφάνισε και πρόβλημα τριχοφυίας

 

Η ίδια δηλώνει ότι ακόμη και όταν μπήκε για νοσηλεία σε ειδική κλινική, ήταν σε «άρνηση» της κατάστασής της.

«Ο γιατρός είπε στην οικογένειά μου ότι το μοιραίο ήταν μερικές εβδομάδες μακριά. Είπε ότι η καρδιά μου απλά θα σταματούσε να χτυπάει» είπε η Harriet.

«Έχω αναρρώσει κατά 99%. Υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό ανορεξίας μέσα στο κεφάλι μου. Έχω ακόμη μερικές φορές κάποιες “μάχες” μέσα μου» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr