"Θέλουμε μια ωραία παιδική χαρά"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τι ζητούν τα παιδιά

«Την τέλια παιδική χαρά την φαντάζομαι να έχει κούνιες και άλλα πράγματα. Δηλαδή την φαντάζομαι ότι θα χει και μια τσουλήθρα και που να παίζουμαι με τους φίλους μου. Έναν κήπο μεγάλο με γεμάτο λουλούδια.


Επίσης, ουράνιο τόξο πάνω στον ουρανό, που να έχει και έναν ήλιο, που να λάμπει. Όμως, θα ήθελα να έχει και μια λίμνη για να κολυμπάμε δίπλα στα παππάκια. Επίσης, φαντάζομαι να έχει παιχνίδια φουσκωτά σαν το λούνα παρκ και ένα μεγάλο τραμπολίνο. Και μια κούνια να μπαίνουμε κορίτσια για να μπορούν να κάνουν κούνια όλα τα παιδιά».

Το γράμμα που δημοσίευσε το newsbeast.gr και εμείς το αναδημοσιεύουμε ανήκει στη 10χρονη Ναταλία. Η Ναταλία είναι ένα από τα 84 παιδιά που μένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ της περιοχής). Μοναδική της επιθυμία είναι να έχει ένα μέρος να παίζει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά για να μην κινούνται μόνο μέσα στους «γυμνούς» και «άψυχους» χώρους του κέντρου όπου μεγαλώνουν.

Ακριβώς, απέναντι από το ΚΑΑΠΒ της Βούλας, εκεί όπου σήμερα ζουν 84 παιδιά, υπάρχει μία παιδική χαρά. Εγκαταλελειμμένη στην κυριολεξία.

Το γράμμα της 10χρονης Ναταλίας και η ζωγραφιά αποτυπώνουν τα όνειρά της

«Την παιδική χαρά την φαντάζομαι μεγάλη, οραία. Να έχει οραίο κήπο, να έχει οραία λουλούδια, να έχει κούνιες, τσουλίθρα, να είναι προσβάσιμη για τα καρότσια»… γράφει, μεταξύ άλλων, η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη, Αμαλία. Και τα ορθογραφικά λάθη στο γράμμα της δεν μετριάζουν καθόλου το νόημα των όσων ονειρεύεται. Άλλωστε, είναι ένα ακόμη παιδί που του αξίζει να έχει αξιοπρεπή παιδική ζωή και όνειρα να θυμάται όταν μεγαλώσει.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr