"ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής θα κάνουν το Μάρτιο τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι που διοργανώνεται το Μάρτιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Το εργαστήρι έχει τίτλο «Προσωπογραφία. Από το μολύβι, στην τέμπερα και το κολλάζ» και υλοποιείται στις 3, 10, 17 και 24 Μαρτίου 2012.

Προσωπογραφία είναι η απεικόνιση ενός προσώπου με διάφορα μέσα όπως, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κολλάζ. Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης δεν παρουσιάζει μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τον ψυχικό κόσμο ενός προσώπου, πολλές φορές όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος.
Τα παιδιά εμπνέονται από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και δημιουργούν τα δικά τους έργα.


Στον κύκλο αυτό τα παιδιά θα δουν προσωπογραφίες μεγάλων ζωγράφων όπως ο Σεζάν, ο Ματίς, ο Μοντιλιάνι, ο Βαν Γκογκ, ο Πικάσο, ο Ντε Κίρικο και θα γνωρίσουν τις διάφορες καλλιτεχνικές τάσεις του 20ου αιώνα. Με μολύβι, κάρβουνο, χρώματα, τέμπερες και χρωματιστά χαρτιά τα παιδιά θα σχεδιάσουν σε χαρτόνια, θα ζωγραφίσουν σε καμβά και θα φτιάξουν τρισδιάστατες προσωπογραφίες με την τεχνική του κολλάζ.

Πληροφορίες
Σάββατο: 3, 10, 17 & 24/3/2012
Ώρα: 13.00 – 15.00
Για παιδιά 8 – 12 ετών
Κόστος συμμετοχής: €65 (€50 για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Απαραίτητη η παρουσία σε όλες τις συναντήσεις
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00

Μουσείο Κυκλαδικής Tέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Κολωνάκι