"Ένα παιδί δεν είναι ένα σερβίτσιο στο τραπέζι"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η δικιά μου ιστορία είναι ότι είμαι χορτασμένη και χωρίς απωθημένα. Παντρεύτηκα και έκανα μια υπέροχη κόρη  στα 33 μου, με τον άνθρωπο που εμπνεύστηκα από εκείνον τη μητρότητα. Γιατί όταν το περιβάλλον μεγαλώνει τις κοπέλες με το σκεπτικό ότι πρέπει να κάνουν παιδιά, αυτό το κάνεις συνειδητοποιημένα και μόνο στην πράξη καταλαβαίνεις ότι είναι το πιο δύσκολο πράγμα η ανατροφή τους.

Δεν μου λείπει η ανέμελη διασκέδαση, κάνω πιο ωραία πράγματα..Με τέλεια εγκυμοσύνη και γρήγορη, εύκολη γέννα, με πόνους πριν την ένεση αλλά κυριολεκτικά πήγα καφέ. Ο απολογισμός μου είναι ότι ένα παιδί δεν είναι ένα σερβίτσιο στο τραπέζι. Είναι άγχος, φόβοι, ευθύνες και η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι είσαι υπεύθυνος γι αυτό και πρέπει να του προσφέρεις κάποια πράγματα, άσχετα αν τα υλικά αγαθά δε φέρνουν την υγεία και την ευτυχία. Κάθε άνθρωπος έχει τα κουράγια του και τα όρια του.


Πιστεύω ότι την μεγαλώνω πολύ ώριμα βλέποντας περιστατικά όπως να τα στέλνουν άρρωστα στον παιδικό αδιαφορώντας για την υγεία και των άλλων παιδιών, να τα μεταφέρουν στο μηχανάκι χωρίς κράνος ενώ οι γονείς φορούν, και άλλα πολλά.

Γι αυτό που είμαι υπερήφανη είναι ότι θήλασα 6,5 μήνες παρά την κούραση.Έδωσα στο παιδί μου κάτι το οποίο είναι ευλογημένο και δεν υπάρχει υποκατάστατο. Όποια γυναίκα θέλει μπορεί. Όλες έχουν γάλα αν δεν υπάρχει ιατρικό θέμα και αν ενημερωθούν σωστά θα το πετύχουν. Μην ξεχνάμε ότι ο θηλασμός μπορεί να είναι εθελοντικός αλλά και υποχρεωτικός γιατί καμία μάνα δεν έχει το δικαίωμα να του το στερήσει.

Λένα Ζ.

 

Αν θέλετε να δημοσιευτεί και η δική σας ιστορία, στείλτε την στο info@all4mama.gr