Προσοχή! Δείτε ποιο γνωστό baby oil ανακαλείται και γιατί...

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τo baby oil είναι στα προίόντα που χρησιμοποιούν οι μανούλες για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος των παιδιών τους. Χρησιμοποιείται ιδιαιτέρως για μασάζ σε βρέφη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των προϊόντων.

Σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος "WELEDA CALENDULA Baby Oil Fragnance Free". Συγκεκριμένα ανακαλούνται οι παρτίδες, H1201, H1207, H1213, H1214, J0101, J0202, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο επιμόλυνσης με σταγονίδια νερού, κατά την εμφιάλωση, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και σε δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης του δέρματος, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους καταναλωτές ή σε καταναλωτές με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος ενδέχεται να έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσω παράλληλης εισαγωγής ή και μέσω διαδικτυακής πώλησης. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

WELEDA CALENDULA Baby Oil

Το baby oil το χρησιμοποιούν και πολλές γυναίκες για την ενυδάτωση του σώματός τους, αλλά και για την απόκτηση ελαστικότητας. Κάποιες το χρησιμοποιούν και στην εγκυμοσύνη τους στην κοιλιά για την αποφυγή ραγάδων. Το baby oil δημιουργεί μια επιπλεον ελαστικότητα στο δέρμα και δεν σπάει εύκολα.