Πότε θα έχουμε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τα παιδιά;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο εμβολιασμός για την προστασία από τον κορονοϊό έχει ξεκινήσει στους ενήλικες, ωστόσο μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει δοκιμές στα εμβόλια που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, οπότε η γενική οδηγία είναι ότι τα παιδιά κάτω των 16 δεν θα εμβολιαστούν.

Ωστόσο ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας στο Open TV, εκτίμησε ότι το φθινόπωρο είναι πιθανό να είναι έτοιμο. «Δεν πρέπει να αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να έχουμε εμβόλιο και για τα παιδιά. Οι εταιρείες αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα του εμβολιασμού για παιδιά κάτω των 16. Γίνονται δοκιμές για εμβόλιο που θα χορηγείται στα παιδιά».


Αναφορικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία είπε: «Μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η μεταμόρφωση ήταν γνωστή από τον Σεπτέμβριο. Στην Αγγλία δεν έκλεισαν τα σχολεία (το αναφέρει για να εξηγήσει τη μόλυνση στα παιδιά). Πιθανότατα να τον έχουμε κι εδώ. Τα παιδιά κολλάνε, δεν νοσούν σοβαρά. Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη μελέτη που να λέει ότι κολλούν περισσότερο τα παιδιά και ασθενούν βαρύτερα. Πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε κάτι επίσημο».

Και κατέληξε: «Ο κορονοϊός - κακοποιός μεταμφιέστηκε για να μπει στο σπίτι μας στο σώμα μας. Ο ιός δεν κάνει Χριστούγεννα, προσπαθεί να μας σκοτώσει. Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι το εμβόλιο».