Πώς θα επιλέξω ένα απόλυτα Φυσικό και Καθαρό αντηλιακό προϊόν για εμένα και το παιδί μου;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Λατρεύουμε το παιχνίδι με τη θάλασσα και τον ήλιο παρέα με τα παιδιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες και το περιμένουμε όλο το χειμώνα! Ενημερωνόμαστε συνέχεια από τους ειδικούς για την ωφέλιμη επίδραση του ήλιου στον οργανισμό αλλά και για ότι πρέπει να τον αποφεύγουμε μεταξύ 12 το μεσημέρι μέχρι 5.30 το απόγευμα. Ξέρουμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να φορούν πάντα το καπέλο τους και να έχουν πάνω τους σε κάθε έκθεση στον ήλιο μια καλή στρώση αντηλιακού κι επίσης ότι όλοι μας ακόμα και στη σκιά πρέπει να είμαστε προστατευμένοι!

Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε τι είδους αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιούμε εμείς και τα παιδιά μας; Αρκεί ένα οποιοδήποτε αντηλιακό προϊόν για να είμαστε ασφαλείς; Υπάρχουν «φυσικά» και «αγνά» αντηλιακά;


Μετά το «clean beauty», τη νέα τάση της κοσμητολογίας που ήρθε για να μείνει αλλά και το «blue beauty», την κίνηση που απαιτεί τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε να μην επιβαρύνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα, η ανάγκη μας να γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό που θα επιλέξουμε είναι πραγματικά «καθαρό» γίνεται σχεδόν επιτακτική!

Στα αντηλιακά τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα από τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα. Δεν αρκεί τα δραστικά συστατικά τους να είναι φυσικά ή και οργανικά για να θεωρηθεί το προϊόν πραγματικά φυσικό. Πρέπει και το ίδιο το φίλτρο, η «ασπίδα» του αντηλιακού προϊόντος δηλαδή, να είναι απόλυτα φυσική.

Πώς θα επιλέξω ένα απόλυτα Φυσικό και Καθαρό αντηλιακό προϊόν για εμένα και το παιδί μου;

Τα αντηλιακά φίλτρα είναι δύο ειδών:

1. Τα Χημικά Φίλτρα (είναι οργανικές ενώσεις του άνθρακα, λέγονται και «οργανικά» , μην μπερδευτείτε με τα οργανικά-βιολογικά συστατικά!) τα οποία είναι διαφόρων ειδών και τα συναντούμε με αρκετές ονομασίες όπως οκτοκρυλένιο, οξυβενζόνη, αβοβενζόνη, Mexoryl κλπ. Δρουν απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία και μετατρέποντας τη σε υπέρυθρη και λιγότερο βλαπτική.

2. Τα Φυσικά Φίλτρα (είναι ανόργανες ενώσεις ορυκτών φυσικής προέλευσης, λέγονται και ανόργανα), που και είναι βασικά το Οξείδιο του Ψευδαργύρου και το Διοξείδιο του Τιτανίου. Δρουν αντανακλώντας και διαχέοντας την UVA + UVB ακτινοβολία σαν στοιχειακοί καθρέφτες και την εμποδίζουν να περάσει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας.

Τελευταίες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά από τα χημικά αντηλιακά φίλτρα αλλά και αντηλιακά προϊόντα περιέχουν βενζόλιο και έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες, φωτοευαισθησία, ερεθισμό της επιδερμίδας, αλλά και για μεγάλη επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το φίλτρο αβενοβενζονη - το πιο δημοφιλές συστατικό αντηλιακής προστασίας στον κόσμο, λόγω της ικανότητάς της να απορροφάει το ηλιακό φως σε διαφορετικά μήκη κύματος αποτρέποντας τη βλάβη του δέρματος- ανακαλύφθηκε από ερευνητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Lomonosov ότι σε χρήση πισίνας και σε επαφή με το χλωριωμένο νερό μπορεί να δημιουργήσει τοξικά παράγωγα που συνδέονται στενά με ογκογένεση και στειρότητα!

Πώς θα επιλέξω ένα απόλυτα Φυσικό και Καθαρό αντηλιακό προϊόν για εμένα και το παιδί μου;

Επιπλέον δύο από τα επίσης πολύ κοινά αντηλιακά φίλτρα, η οξυβενζόνη και η οκτινοξάτη, έχουν απαγορευτεί το 2021 στη Χαβάη λόγω αποχρωματισμού των κοραλλιών και αρνητική επίδραση στην φυσιολογία τους.

Με το επιπλέον δεδομένο, σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της επιτροπής SCCS της ΕΕ, ότι το φυσικό φίλτρο διοξείδιο του Τιτανίου ενοχοποιείται για διάφορα προβλήματα υγείας σε κάποιες μορφές του το να αναζητήσουμε αντηλιακά προϊόντα που να περιέχουν ΜΟΝΟ το φυσικό ορυκτό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου είναι ο μόνος πρακτικά «clean» μονόδρομος!

Τα αντηλιακά που περιέχουν Οξείδιο του Ψευδαργύρου δημιουργούν ένα απόλυτα προστατευτικό αντηλιακό φιλμ στην επιδερμίδα, αντανακλούν την UVA και UVB ακτινοβολία του ήλιου εμποδίζοντας την να περάσει στις βαθύτερες στοιβάδες, είναι ασφαλή για κάθε τύπο δέρματος και δεν επιβαρύνουν καθόλου το θαλάσσιο οικοσύστημα!

Η ελληνική εταιρεία Aegli - Premium Organics, σε συνεργασία και με εξειδικευμένα εργαστήρια Κοσμητολογίας και Θαλάσσιων ερευνών στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στον Καναδά, δημιούργησε την απόλυτα φυσική αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN, το πρώτο αμιγώς Clean Beauty ελληνικό αντηλιακό. Περιέχει αποκλειστικά το ορυκτό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου και έχει SPF 30. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι με αποκλειστικά φυσικά φίλτρα δεν μπορούμε να έχουμε δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 30 SPF.

Έχει καινοτόμο ευχάριστη ματ υφή, άμεση απορρόφηση, δεν αφήνει λευκό χρώμα στην επιδερμίδα, υπέροχο φυσικό άρωμα, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και για παιδιά άνω των 3 ετών!

Ακολουθώντας τη κατεύθυνση Clean Beauty που έχει η ελληνική εταιρεία Aegli-Premium Organics η σειρά CLEAN SUNSCREEN είναι Vegan, Cruetly free, Gluten free, χωρίς τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια, κατάλληλη για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών. Δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα, οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες, το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένα FSC, δηλαδή προέρχεται από ελεγχόμενες αειφόρες πηγές. Επιπλέον όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης οργανικών (βιολογικών) καλλυντικών COSMOS.

CLEAN SUNSCREEN 30SPF – FACE

Αντηλιακή οργανική κρέμα προσώπου ελαφριάς ματ υφής κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Περιέχει αποκλειστικά το φυσικό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου (ZINC OXIDE), Ροδόνερο, Ελαιοσώματα Καρθαμέλαιου και φυσική Βισαβολόλη από τη φλούδα του δέντρου Candeia. Προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία από την UVΑ/ UVΒ ακτινοβολία, έχει ισχυρή ενυδατική δράση, εμποδίζει τη φωτογήρανση και είναι 100% βιοδιασπώμενη με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα.

CLEAN SUNSCREEN 30SPF – BODY ADULTS & KIDS

Αντηλιακό οργανικό γαλάκτωμα σώματος ελαφριάς υφής αποκλειστικά με το φυσικό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου (ZINC OXIDE), Βούτυρο Mango, φυσική Βισαβολόλη, Ω-λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, C, Ε, Έλαια Ηλίανθου & Jojoba. Απορροφάται εύκολα χωρίς να αφήνει λευκό χρώμα στην επιδερμίδα. Προσφέρει υψηλή προστασία από την UVΑ/ UVΒ ακτινοβολία, έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και παιδιά άνω των 3 ετών.

Την αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN θα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και στο aegliskincare.com

FACEBOOK aegliskincare

INSTAGRAM aegliskincare