Έληξε το Α' τετράμηνο σε γυμνάσια και λύκεια: Πώς θα μάθετε τους βαθμούς των παιδιών σας;

Έληξε τυπικά χθες το Α' τετράμηνο για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων και τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους αναμένουν να μάθουν τις επιδόσεις τους. Ουσιαστικά, όμως οι μαθητές παρακολούθησαν δια ζώσης μαθήματα μόλις ενάμισι μήνα, καθώς λόγω του κορονοϊού, τα σχολεία έκλεισα στις 7 Νοέμβρη και συνέχισαν με τηλεκπαίδευση.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Στα περισσότερα μαθήματα, τα παιδιά δεν εξετάστηκαν με γραπτό διαγώνισμα ή τεστ, αφού υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες στις ψηφιακές τάξεις. Ενώ μέχρι να κλείσουν τα σχολεία δεν είχε προχωρήσει τόσο η ύλη ώστε να προλάβουν οι εκπαιδευτικοί να δουν τις επιδόσεις των μαθητών με γραπτή εξέταση. Οι βαθμοί τους λοιπόν, θα είναι βάσει της προσωπικής αξιολόγησης του κάθε καθηγητή, μέσω της τηλεκπαίδευσης (με τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν).

Πως λοιπόν, θα μάθουν τις επιδόσεις γονείς και μαθητές; Με e-mail, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας των  γονέων στις σχολικές μονάδες, θα σταλούν τις επόμενες ημέρες στους γονείς, οι έλεγχοι των μαθητών γυμνασίου και λυκείου, καθώς χθεςΤετάρτη 20 Ιανουαρίου έληξε το Α΄ τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορονοϊού, με τη φυσική παρουσία των γονιών στα σχολεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο, που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ορίζεται ότι η βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου (Έλεγχος Επίδοσης), για το σχολικό έτος 2020-2021, θα αποσταλεί στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών ηλεκτρονικά μέσω του ΠΣ myschool, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στις σχολικές μονάδες.

Η αυτοματοποιημένη μαζική αποστολή των βαθμών γίνεται μέσω της διαδρομής του μενού επιλογών «ΜΑΘΗΤΕΣ→ Βαθμολογίες → Μαζική Βαθμολογική Ενημέρωση Κηδεμόνων μέσω e-mail».

Όσον αφορά τα διαγωνίσματα, που για αντικειμενικούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης κατά το πρώτο τετράμηνο, δηλαδή της ωριαίας γραπτής δοκιμασίας που προβλέπεται, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο.