«Πώς πέταξα το μωρό μου στον Αλιάκμονα» - Η ομολογία και η αναπαράσταση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομολογία ότι έριξε το 11 μηνών μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα προέβη η 29χρονη κατηγορούμενη μητέρα, κατά τη διαδικασία αναπαράστασης που έγινε το πρωί στο σημείο του εγκλήματος.

Ανακαλώντας τον ισχυρισμό του ατυχήματος -εκδοχή που προέβαλε κατά την προ ημερών της απολογία στον ανακριτή Βέροιας- η 29χρονη παραδέχθηκε ότι αυτή πέταξε το μικρό κοριτσάκι στα παγωμένα νερά του φράγματος, όπου τελικά βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.


Κατά πληροφορίες, η ομολογία της ήρθε αμέσως μόλις ξεκίνησε η αναπαράσταση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ο ίδιος είχε παραγγείλει τη διαδικασία προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος και συνελήφθη η 29χρονη μητέρα του.

Η αναπαράσταση διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά κι έγινε παρουσία αστυνομικών, που βιντεοσκοπούσαν τη διαδικασία.

Η 29χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της και τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι που έριξε το παιδί στο νερό αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να το σκοτώσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης της.

Εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι το παιδί της δεν είναι νεκρό και ότι της κρύβουν την «αλήθεια». Στην ερώτηση γιατί το έκανε δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

Στη συνέχεια, η 29χρονη επέστρεψε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Βέροιας και αύριο αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για ψυχιατρική εξέταση μετά από απόφαση του Ανακριτή.