Πολύτεκνη μητέρα πέρασε στο Πολυτεχνείο - Άφωνα τα παιδιά της κι εμείς!

Δημοσιεύθηκε στις

Η Ξένια Καγκελίδου είναι άξια θαυμασμού. Η πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, συμμετείχε στις Πανελλήνιες και κατόρθωσε να περάσει στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μάλιστα σχεδόν χωρίς φροντιστήριο.

Αφού είχε πετύχει την δημιουργία μιας πολυμελούς οικογένειας, παρά την απαιτητική καθημερινότητά της, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται και να διαβάζει συστηματικά, αποδεικνύοντας ότι όλα μπορεί να συμβούν.

Η Ξένια Καγκελίδου, που φοίτησε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Πλατανιά, στα Χανιά, στις Πανελλήνιες έγραψε:

18,9 στα Μαθηματικά,
16,9 στην Χημεία,
16,4 στην Έκθεση και
14,7 στα Δίκτυα.

Όπως λέει η ίδια, οι καθηγητές της στο ΕΠΑΛ είναι εκείνοι που την βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της, ενώ όπως αποκάλυψε στον Γιώργο Παπαδάκη στον Ant1, «μετά τα Χριστούγεννα, επειδή είδα ότι δεν μου φτάνει το σχολείο, έκανα μία ώρα την εβδομάδα Μαθηματικά, με τον καθηγητή του γιού μου».

Μάλιστα, σημείωσε πως ο σύζυγος της, που δεν είχε τελειώσει το Λύκειο, επίσης πηγαίνει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Πλατανιά και την επόμενη σχολική χρονιά θα παρακολουθήσει τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, όπως και ο γιός της οικογένειας, που ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες, το καλοκαίρι του 2023.

«Τα μικρότερα παιδιά μου δεν το πολυκατάλαβαν αλλά ο μεγάλος που θα δώσει του χρόνου εξετάσεις, έμεινε άφωνος με την βαθμολογία μου και αναρωτιέται αν κι αυτός του χρόνου θα καταφέρει να γράψει το ίδιο ή και καλύτερα», ανέφερε σχολάζοντας στο zarpanews, την αντίδραση των παιδιών της.