Πέννυ Μπαλτατζή: Οι αποτυχημένες εγκυμοσύνες με διέλυσαν - Έλεγα στο σύζυγό μου να κάνει παιδί με άλλη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Πέννυ Μπαλτατζή μίλησε για τη ζωή της, με τον σύζυγό της, τα δύο της παιδιά αλλά και όλα όσα την έχουν σημαδέψει. Όπως οι αποβολές.

Η Τζένη Θεωνά υποδέχθηκε την τραγουδίστρια στην παιδική χαρά, όπου συναντιούνται για να παίξουν τα παιδιά τους, αλλά αυτή τη φορά, χωρίς αυτά για μια μαμαδίστικη συζήτηση (mommy time), για την εκπομπή Μαμά-δες.


Η Πέννυ Μπαλτατζή, μητέρα πλέον δύο παιδιών, του 3,5 ετών Κάρολου και μιας μπεμπούλας 10 μηνών. Μάλιστα αποκάλυψε με... ενοχές (γελώντας), ότι κοιμάται κανονικότατα, αφού ακόμα και η μικρή της από 30 ημερών κοιμάται όλη τη νύχτα.

Αρχικά η καλλιτέχνης εξομολογήθηκε τα συναισθήματα που βίωσε όταν έμεινε δύο φορές έγκυος αλλά η κύηση διεκόπη. Μάλιστα μετά από δύο αποτυχίες πίστεψε ότι δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά και ότι θα πάει για υιοθεσία.

«Θεώρησα ότι παντρευόμαστε και κάνουμε παιδιά, ότι αυτά πάνε έτσι. Είμαστε δηλαδή μαζί και αυτή είναι η ολοκλήρωσή μας. Αφού αγαπιόμαστε, είμαστε ερωτευμένοι και έμεινα αμέσως έγκυος. Αυτό είναι το φοβερό, οπότε αυτό είναι κάτι πολύ καλό και κάτι που θα έπρεπε μόνο αισιοδοξία να με γεμίζει. Αλλά όταν είσαι ματαιωμένος από άλλα πράγματα, δεν χρειάζεται και πάρα πολύ για να μηδενιστείς», δήλωσε αρχικά η τραγουδίστρια, μιλώντας στην εκπομπή.

Υπογράμμισε και το πόσο αναγκαίο είναι να ζητήσουν βοήθεια όσοι έχουν στο περιβάλλον τους άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, μιλώντας για τα δικά της βιώματα με τη μητέρα της.

«Είχα την μαμά μου ALS εκείνη την περίοδο, διένυε νομίζω το δεύτερο έτος, με πλάγια μυατροφική σκλήρυνση και πάλευα για να ισορροπήσω μέσα μου όλα αυτά που έχω βιώσει μαζί της, αυτά που δεν θα βιώσω μαζί της και αυτά που βιώνω μαζί της. Όλο το πριν, το μετά και το τώρα, σε σχέση με το πώς είμαι εγώ. Είναι βαθιά υπαρξιακό πράγμα αυτό και από την άλλη είχα όλη την χαρά που βίωνα στην προσωπική μου ζωή και την άνοδο που είχα στην επαγγελματική μου ζωή. Δεν μου έφτανε όμως αυτό, δεν με γέμιζε. Δεν ήμουν άπληστη. Δεν μπορούσε τίποτα να γεμίσει το κενό από τη μαμά μου. Αλλά έφυγε αυτό το κομμάτι...», συνέχισε η Πέννυ Μπαλτατζή.

Συνειδητή η απόφαση να κάνουμε διακοπή κύησης 

«Όταν έμεινα έγκυος, μετά από λίγους μήνες, μαθαίνουμε ότι το μωράκι δεν μεγαλώνει σωστά, δεν τρέφεται σωστά, δεν έχει σωστό μέγεθος. Πρώιμη ανεπάρκεια πλακούντα, πρέπει να κάνεις διακοπή», δήλωσε η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Οπότε, πήραμε τη μεγάλη απόφαση να κάνουμε διακοπή, η οποία βέβαια ήταν πολύ συνειδητή. Εγώ λέω “Η φύση ξέρει, η φύση μας προστατεύει, δεν θέλω ποτέ να φέρω στον κόσμο έναν άνθρωπο που θα είναι δυστυχισμένος θέλω να είναι ένα παιδί που θα μπορεί να παίξει στην παιδική χαρά και να είναι χαρούμενο”», συμπλήρωσε.

Έπειτα από έξι μήνες, συνέχισε, έμεινε έγκυος, αλλά ήταν εξωμήτρια κύηση. «Το πρώτο δεν με διέλυσε, το δεύτερο με διέλυσε. Μετά ματαιώθηκα πάρα πολύ και ένιωθα πολύ ανήμπορη για το οτιδήποτε. Και δούλευα φουλ, μιλάμε για συναυλίες 3-4 την εβδομάδα. Έβγαινα, έκανα τη συναυλία, δεν σκεφτόμουν τίποτα όσο τραγουδούσα και με το που κατέβαινα ήταν σαν να μου πατούσες ένα κουμπί και ήμουν άλλη… Κενό», εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια.

Μετά τις αποτυχίες, όλοι της έλεγαν να κάνει εξωσωματική που έκανε. «Έμεινα έγκυος, με δίδυμα, τα έχασα και τα δύο με διαφορά εβδομάδας», είπε και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις γυναίκες που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Και είπε δεν θέλω αυτό να το ξεπεράσω. «Πέθανε η μαμά μου και παραιτήθηκα από την προσπάθεια, έλεγα στον Χρήστο: "Κάνε παιδιά μια καμιά άλλα, βρες καμιά άλλη..." Δύο μήνες μετά το θάνατο της μαμάς μου, έμεινα έγκυος στον Κάρολο. Και μετά ήρθε η Αμέλια. Ο Κάρολος όταν ήρθε σπίτι η μπέμπα την είδε κι έφυγε. Αδιαφόρησε... Έπαθε σοκ... Αλλά μέρα με τη μέρα τη συνήθισε και έρχεται και μπυ λέει "μαμά η μπαμπούλα είναι όμορφη". Είναι καλά μαζί τώρα. Ο σύζυγος μου ο Χρήστος είναι πολύ καλός μπαμπάς, τα φροντίζει, τα προσέχει».

Ο πατέρας της φροντίζει τα παιδιά της και μάλιστα έχει αδυναμία στην κόρη της «Λέω βρε μπαμπά, κρύψτο λίγο...»

Εγώ γνώρισα τη μαμά μου άρρωστη

Η Πέννυ Μπαλτατζή μίλησε και για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της, τονίζοντας ότι όσοι ζουν κάτι ανάλογο στο περιβάλλον τους θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια.

«Εγώ γνώρισα τη μαμά μου άρρωστη. Είναι αδιαπραγμάτευτο να ζητήσεις βοήθεια. Γιατί σε καταπίνει αυτό, σε ρουφάει. Δεν γίνεται να το αφήνεις, είναι σαράκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τραγουδίστρια εξήγησε πως η μητέρα της ήταν πολύ αρνητική στο να πάρει φαρμακευτική αγωγή. «Είχε ένα πάρα πολύ ωραίο μυαλό, διάβαζε, ήταν προβληματισμένη πολιτικά, κοινωνικά. Αλλά ήταν κλασική περίπτωση συντηρητικού ανθρώπου στα θέματα ψυχικής υγείας, που δεν μπορούσε να δεχθεί φάρμακο από ψυχίατρος αλλά το δέχθηκε από παθολόγο», δήλωσε.