Πάτρα: «Ξύπνησε» ο 11χρονος που νοσηλεύεται στην Εντατική μετά το ατύχημα με ποδήλατο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας11χρονος, ο οποίος είχε σοβαρό ατύχημα με το ποδήλατο του στην Πάτρα.

Η κατάσταση της υγείας του 11χρονου Αποστόλη, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του είναι καλύτερη.


Οι γιατροί ξύπνησαν το παιδί, το οποίο ήταν διασωληνωμένο, και η κατάσταση της υγείας του, πλέον, δεν εμπνέει ανησυχία. Μάλιστα, ο μικρός με το που ξύπνησε ζήτησε παγωτό και οι γιατροί του υποσχέθηκαν ένα καινούργιο ποδήλατο, ενώ εκείνος είπε ότι προτιμά να είναι κίτρινο. Στο πλευρό του 11χρονου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που πέρασαν ώρες τρομερής αγωνίας.

Το παιδί μεταφέρθηκε χθες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με πολλαπλά τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έγινε αμέσως εισαγωγή στο χειρουργείο που διήρκεσε έξι ώρες. Ειδικοί αγγειοχειρούργοι από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκατέστησαν με μοσχεύματα την αρτηρία ενώ το πολύωρο χειρουργείο συνέδραμαν και ορθοπεδικοί.

Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί, το οποίο παρακολουθούν ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης και τους συνεργάτες του.