Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Η Επανάσταση του 1821»: Πώς φαντάζεστε τους ήρωές της;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παιδιά, τώρα που έχετε άπλετο χρόνο μέσα στο σπίτι, εκμεταλλευτείτε τον δημιουργικά. Έχετε όρεξη για ζωγραφική; Πάρτε χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κλπ. και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Πώς φαντάζεστε την Επανάσταση του 1821 και τους ήρωές της; Πώς ήταν ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα και ο Παπαφλέσσας; Παιδιά αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει 200 χρόνια πίσω στο χρόνο και πάρτε μέρος σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Επανάσταση του 1821». Η ζωγραφιά σας θα γίνει γραμματόσημο!

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε έναν πρωτότυπο, on line παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων.

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://1821.elta.gr/ που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για το διαγωνισμό, τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου, να ζωγραφίσουν ελεύθερα μέσα εκεί, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και, στη συνέχεια, να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους στην πλατφόρμα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό και στην «ψηφιακή» έκθεση.

Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστή στη ζωγραφιά, η οποία πρέπει να έχει γίνει από τα παιδικά χεράκια και μόνο! Απαγορεύεται αυστηρά στον μπαμπά και τη μαμά να αγγίξουν τα σύνεργα του καλλιτέχνη! Μπορείτε να ζωγραφίσετε όσες ζωγραφιές θέλετε, αλλά πρέπει να επιλέξετε την καλύτερη, καθώς γίνεται μόνο μία συμμετοχή για κάθε παιδί.

Έπαθλα
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.
  • Οι δώδεκα πρώτοι, που θα περάσουν στον τελικό, θα κερδίσουν - επιπλέον - ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.
  • Οι τέσσερις ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο: θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο. Η σειρά θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021, θα διατίθεται από όλα τα ταχυδρομεία της χώρας για την αλληλογραφία εσωτερικού και εξωτερικού και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μεγάλη ταχυδρομική ιστορία.

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Η πρωτότυπη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου και λήγει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν την Κυριακή 21 Μαΐου.